незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Анонс круглого столу. Як програмно-цільовий метод формування місцевих бюджетів допоможе громадам?

Анонс круглого столу. Як програмно-цільовий метод формування місцевих бюджетів допоможе громадам?

Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень разом з партнерами з Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» http://probudget.org.ua запрошує на обговорення перших результатів запровадження в області програмно-цільового методу формування місцевих бюджетів. На круглий стіл запрошуються представники влади, депутатського корпусу та громадськості міст Херсон, Каховка та об’єднаних громад області.

Модератори круглого столу керівник Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул, та представник «Фонду розвитку міста Миколаєва» Тетяна Золотухіна.

Як відомо, з 2017 року формування бюджетів міст обласного підпорядкування та об’єднаних громад відбувається за програмно-цільовим методом, який передбачає планування всіх бюджетних видатків на підставі чітко визначених показників; своєчасну та якісну звітність про виконання всіх програмних завдань; відкритість та прозорість бюджетного процесу.

Захід відбудеться 6 червня 2017 р. з 10-00 до 12-00 у Конгрес Холі (вул. Ярослава Мудрого 7, м. Херсон).

Круглий стіл проводиться в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5-ти областях півдня і сходу України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

В межах проекту буде проведе номоніторинг доброчесності впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ), ефективності витрачання коштів місцевих громад в 20 пілотних громадах із п’яти областей півдня і сходу України. В Херсонській області моніторинг буде проведено в містах Херсон та Каховка, та у двох об’єднаних громадах.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica