незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » У Новій Каховці відбулася фокус-група – шукали конфлікти

У Новій Каховці відбулася фокус-група – шукали конфлікти

12 грудня у м. Нова Каховка в приміщенні Новокаховської міської ради в рамках проекту "Впровадження механізмів демократії участі - шлях до вирішення проблем та подолання конфліктів"  було проведено фокус групу.

Цільовою аудиторією заходу стали представники організацій громадянського суспільства, бізнесу, депутатського корпусу та органів місцевого самоврядування міста. Захід було організовано для обговорення наявної суспільно-політичної ситуації у місті, визначення певних перспектив розвитку міста, бар’єрів, які стоять для успішного розвитку громади, які чинники блокують нормальний розвиток соціальної згуртованості то ескалують конфлікти на рівні міста та спільноти.

Завдяки проведенню заходи експерти проекту отримали можливість ознайомитись з баченням активних громадян, що представляють різні групи місцян, наявної соціально-політичної ситуації в місті, опрацювати питання ефективності та дієвості наявних інструментів місцевої демократії, обговорити ефективні для міста та городян стратегії та тактики, як вирішення конфліктів, так і їх превенції.

Фокус-група була проведена в рамках проекту "Впровадження механізмів демократії участі - шлях до вирішення проблем та подолання конфліктів", що впроваджується на Херсонщині Причорноморським центром політичних та соціальних досліджень спільно з Херсонською обласною організацією Комітету виборців України за підтримки Посольства США в Україні.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica