незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Отримання правової допомоги в Херсоні хочуть зробити простіше!

Отримання правової допомоги в Херсоні хочуть зробити простіше!

12 березня в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області (вул. Перекопська, 169) відбудеться урочисте підписання Протоколу взаємодії між державною системою безоплатної правової допомоги та недержавними організаціями.

Згідно до вимог чинного законодавства України структурні підрозділи державної системи з надання безоплатної правової допомоги можуть надавати вторинну правову допомогу (підготовка процесуальних документів та участь у судовому процесі) виключно визначеним категоріям населення. Ті особи, які звернулися за вторинною правовою допомогою і не відповідають встановленим критеріям, часто не отримують такої допомоги або ж інформації щодо альтернативних варіантів її отримання, зокрема, можливості звернення до інших провайдерів безоплатної правової допомоги.

Для налагодження більш тісної співпраці між недержавними провайдерами БПД та державною системою надання БПД експертна група проекту розробила Протокол взаємодії та перенаправлення клієнтів між Центрами надання безоплатної правової допомоги, проаналізувавши та узагальнивши зібрану на попередньому етапі інформацію та матеріали.

Протокол буде урочисто підписаний 12 березня об 11.00 в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області за адресою: вул. Перекопська, 169.

Підписанти:

1Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області. Директор Єлисєєва Марина Ігорівна

2.Бериславський місцевий центр з надання БВПД. Директор Груша Марина Дмитрівна

3.Голопристанський місцевий центр з надання БВПД. В.о. директора Кеба Ірина Миколаївна

4.Каховський місцевий центр з надання БВПД. В.о. директора Поляков Руслан Леонідович

5.Херсонський місцевий центр з надання БВПД. Директор Милокостий Денис Леонідович

6.ГО "Інформаційний ресурсний центр "Правовий простір"". Директор Бімбірайте Наталя-Дануте Антано

7.Херсонська обласна організація Комітету виборців України. Голова Бєлий Дементій Васильович

8.ГО "Білозерський центр регіонального розвитку". Голова Петренко Елла Євгеніївна

9.ГО "Скадовщина - мій рідний край". Голова виконавчого комітету Шульгіна Віра Петрівна

10.БО "Фонд милосердя та здоров'я". Виконавчий директор Тютюнник Алла Миколаївна

11.ГО "КримСОС" . Координатор південноукраїнського офісу Тільненко Олексій Сергійович

Запрошуємо журналістів, депутатів, представників органів влади та місцевого самоврядування, колег і партнерів з громадських організацій.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica