незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Виявити конфлікти в Новорайській ОТГ допомогла фокус-група

Виявити конфлікти в Новорайській ОТГ допомогла фокус-група

22 серпня експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень провели фокус-групу в Новорайській ОТГ (Бериславського району Херсонської області), метою якої було виявлення вже наявних в громаді конфліктів та проблем, які можуть до них призвести.

Проводив фокус-групу соціолог, голова ХОО КВУ Дементій Бєлий, участь взяли  спеціалісти виконкому ОТГ, медичні працівники та працівники освітньої галузі. Протягом  2 годин мешканці Новорайської ОТГ  відверто розповідали про наявні в громаді проблеми. 

Новорайська ОТГ ще молодша за Долматівську, вибори відбулися в квітні 2018 року. Тому зараз громада тільки розпочинає свій інтеграційний шлях. Фокус-група допомогла мешканцям громади озвучити довготривалі конфліктні ситуації, а також ті, які з'явилися разом з об'єднанням.

Зараз експерти ПЦПСД обробляють отримані дані, на основі чого буде складений звіт, який експерти презентують на круглому столі в Новорайській ОТГ, який планується найближчим часом. Експерти запропонують можливості вирішення найболючіших проблем, будуть створені діалогові групи, в яких вони разом з представниками ОТГ будуть працювати над вирішенням наявних конфліктів.

Нагадаємо, що захід відбувся в рамках проекту “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів”, який здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica