незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Бюджетний комітет ГР – за прозорий громадський бюджет та публікацію додатків рішень

Бюджетний комітет ГР – за прозорий громадський бюджет та публікацію додатків рішень

Бюджетний комітет Громадської ради у цьому скликанні активно працював над питаннями тарифів на проїзд у громадському транспорті, ухвалення та внесення змін до положення про громадський бюджет  над усіма змінами до бюджету - як на 2018-й рік, так і над ухваленням бюджету-2019.

Про це розповіла керівник бюджетного комітету Євгенія Вірлич на останньому в цьому році засіданні Громадської ради.

Спочатку вона подякувала міському голові та всім адекватним депутатам за підтримку під час ухвалення бюджету 2019 року. Він пройшов без громадських слухань, але з бюджетним комітетом завжди був на зв'язку департамент фінансів та бюджету, тому всі відповіді на запитання вони отримували вчасно.

Євгенія Вірлич наголосила, що бюджетний комітет наполягає на змінах до положення про громадський бюджет - саме тих, які вносила Громадська рада. Ключовим питанням є ухвалення окремого пункту про конфлікт інтересів.

Також бюджетний комітет активно займається моніторингом облаштування інфраструктури міста для людей із особливими потребами.

«У зв'язку із набранням чинності нових норм ДБН, ми розуміємо, що контроль за витрачанням коштів та технологією будівництва вже посилився, але звертаємо Вашу увагу на те, що контроль з боку міського голови зайвим не буде, тому просимо звернути особливу увагу на виконання та фінансування щойно ухваленої програми доступності у повному обсязі», - прокоментувала Євгенія Вірлич.

Із складнощів, з якими стикався бюджетний комітет, - стосунки з бюджетною депутатською комісією. На жаль, поки не вдається знайти спільну мову з Русланом Рубаном - очільником комісії . Тож голова бюджетного комітету ГР звернулася до міського голови із проханням сприяти налагодження контакту із ним або іншими особами, які можуть оперативно інформувати бюджетний комітет про депутатські комісії та документи, які там розглядаються.

Також Євгенія Вірлич наголосила на тому, що на сайті Херсонської міської ради дуже багато проектів рішень викладаються БЕЗ ДОДАТКІВ, які фактично є важливою складовою рішень, та попросила міського голову проконтролювати виправлення цього неподобства.

Міський голова Володимир Миколаєнко підтримав пропозиції бюджетного комітету ГР.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica