незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Стало відомо скільки кримчан вже готові, щоб проголосувати на виборах Президента України

Стало відомо скільки кримчан вже готові, щоб проголосувати на виборах Президента України

Близько півтори тисячі кримчан вже приготувалися до голосування 31 березня 2019 року. Вони подали заяви до Державного реєстру виборців із проханням тимчасово змінити свої виборчі адреси. Про це розповів перший заступник постійного представника Президента України в АР Крим Ізет Гданов на вчорашній прес-конференції у Херсоні.
 
Для того, щоб мешканці окупованого Криму змогли змінити свою виборчу адресу та отримати можливість проголосувати залишилося ще вісімнадцять днів.
На цих виборах спростилася процедура тимчасової зміни виборчої адреси для мешканців окупованого Криму для участі у виборах Президента. Для цього необхідно особисто звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців, надати паспорт та копію паспорта та написати заяву із проханням тимчасової зміни виборчої адреси. Після цього вже приїхати в день голосування на обрану виборчу дільницю.
За офіційними відомостями Держаного реєстру виборців на території Автономної республіки Крим, яка зараз окупована Росією, перебуває 1 млн 510 тисяч виборців.
 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica