незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » На Херсонщині треба збільшити кількість госпітальних округів - Віктор Короленко

На Херсонщині треба збільшити кількість госпітальних округів - Віктор Короленко

Директор Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Віктор Короленко наголосив на необхідності збільшити кількість госпітальних округів в Херсонській області виходячи з потреб населення.

«Потрібно розділити Херсонський госпітальний округ на два окремих, адже до його меж входить більше 600 тисяч населення, а рекомендована кількість громадян на округ становить 250 тисяч осіб», – пояснив Віктор Короленко.

Новий округ він пропонує назвати Чорноморським.

Про це йшлося на засіданні міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія.

Нагадаємо, на сьогодні на Херсонщині створено чотири госпітальні округи - Херсонський, Новокаховський, Бериславський та Генічеський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ЗАЛИШИТЬСЯ РАЙОНІВ НА ХЕРСОНЩИНІ

Госпітальний округ це - територіальне об’єднання закладів охорони здоров’я в одну мережу за принципом доступності, густоти та кількості населення, наявності готових лікувальних закладів, усталених шляхів доставки пацієнтів та дорожнього сполучення. Вони створюються навколо багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого та другого рівня. Ці лікарні надають вторинну (спеціалізовану) та екстрену медичну допомогу у зоні обслуговування госпітального округу. Важлива умова: від будь-якої точки округу до лікарні інтенсивного лікування пацієнт повинен мати можливість дістатися протягом максимум 60 хвилин. Це нововведення повинне оптимізувати використання ресурсів (приміщень, обладнання, фахівців, транспорту) та покращити надання медичної допомоги у всіх регіонах, незалежно від відстані між населеним пунктом та обласним центром.




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica