незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Скільки залишиться районів на Херсонщині?

Скільки залишиться районів на Херсонщині?

Дмитро Бутрій. Фото сайт облдержадміністрації 
Сьогодні в облдержадміністрації обговорювали проблемі питання адміністративно-територіальної реформи, зокрема, йшлося про кількість майбутніх районів в області та про збільшення госпітальних округів - повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації

Обговорення проблемних питань відбулося на засіданні міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія. 

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило та запропонувало для Херсонської області утворити три проектні одиниці адміністративно-територіального устрою з центрами у місті Херсон, Нова Каховка та Генічеськ. На сьогодні в області утворено 31 об'єднану територіальну громаду, що складає 33% від площ Херсонщини, на яких проживає 62% населення від загальної кількості жителів регіону", - поінформував Дмитро Бутрій.

За результатами обговорення було прийняте рішення про подачу на розгляд до Мінрегіонбуду проекту щодо створення не трьох, а п`яти укрупнених районів з центрами у місті Херсон (Херсон, Білозерський район та Олешківська ОТГ), Нова Каховка (Нова Каховка, Каховка, Каховський, Великолепетиський, Верхньорогачицький, Горностаївський і частина Чаплинського району), Берислав (Бериславський, Великоолександрівський, Високопільський, Нововоронцовський райони), Генічеськ ( Генічеський, Новотроїцький, Нижньосірогозький, Іванівський райони та Асканія-Нова ОТГ) і Скадовськ (Скадовський, Каланчацький, Голопристанський, місто Гола Пристань і Олешківский райони без Олешківської ОТГ).

Дмитро Бутрій наголосив: «Потрібно відстояти власну позицію щодо адміністративно-територіального устрою Херсонщини на рівні Міністерства відповідно до місцевих територій, густоти населення й ментальності. Розвиток усіх районів і громад Херсонщини повинен здійснюватися рівномірно й збалансовано»

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica