незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » У Виноградовому відбувся семінар-зустріч. Тема – подолання конфліктних ситуацій

У Виноградовому відбувся семінар-зустріч. Тема – подолання конфліктних ситуацій

У Виноградівській громаді відбувся семінар-зустріч для представників місцевої влади та громадського активу. Тема семінарів – конфліктогенні ситуації  та напруження в громадах. Головними відповідачами були представники Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень, які восени проводили діагностування громади.
На заході обговорили найбільш гострі проблеми та конфліктні ситуації у сферах життєдіяльності громади.  Експерти Причорноморського центру разом з учасниками семінару присвятили велику частину часу на пошук напрямків розв’язку проблем.  Під час цієї секції з’являлись дуже цікаві пропозиції. Прикладом, є ідея «зшивання комунікативної прірви», шляхом впровадження сервісу СМС-інформування мешканців громади, що, на відміну від Інтернет-ресурсів, є доступним для громадян похилого віку.
Результатом спільної роботи учасників семінару є визнання основною перепоною для громади проблему комунікації (відсутність якісної інформації, пояснень про дії влади, обговорення гострих проблем тощо), що створює чинні осередки загострень. Тобто гострі питання громади мають природу інформаційної розбіжності, отже і їх вирішення теж універсальне – просвітництво та налагодження зв’язку (між владою та мешканцями, між внутрішніми громадами).
Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у  межах проекту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається  з позицією Міжнародного фонду  «Відродження»



Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica