незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Як долати конфлікт: навчальний семінар для активу Присиваської громади

Як долати конфлікт: навчальний семінар для активу Присиваської громади

У Присиваській відбулася семінар-зустріч для представників місцевої влади та громадського активу. Тема – конфліктогенні ситуації  та напруження в громадах, виявленні під час досліджень Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень.

Попри чудову нормативну базу та якісну роботу місцевої влади, у громаді наявний ряд ситуацій, які можуть привести до конфліктів, наприклад, обговорення яка із шкіл громади може отримати статус опорної або різне бачення оптимізації медичної мережі тощо.
Експерти з Причорноморського центру презентували дослідження, яке показало високий рівень локального патріотизму внутрішніх громад. Учасники семінару погодились, що під час обговорень складних питань у своїх селах часто відбувалось заміщення «холодного розуму» емоціями. Забезпечення належного рівня комунікацій могло б зняти частину емоцій, які базувалися на незнанні всієї ситуації.

Таким чином, для Присиваської громади є запит щодо налагодження двосторонніх зв’язків між депутатським корпусом (представниками внутрішніх громад-сіл) та мешканцями цих внутрішніх громад-сіл.
Для цього, потрібен запуск механізму публічного звітування депутатів сільської ради перед виборцями громади, а також налагодження регулярного прийому виборців. Паралельно, буде створена ініціативна група, діяльність якої спрямована на контролі у досягненні мети та можливого спостереження за безконфліктним розподілом ресурсів у громаді.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у  межах проекту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається  з позицією Міжнародного фонду  «Відродження»




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica