незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Під стінами поліції відбудеться акція солідарності з священником Ігорем Петренком

Під стінами поліції відбудеться акція солідарності з священником Ігорем Петренком

На фото Игорь Петренко проводит службу среди военных 
Громадська активіста Римма Бараненко щойно розповсюдила заклик про терміновий збір у будівлі Головного Управління Національної поліції України в Херсонській області, де сьогодні у день буде проводитися допит військового капелана Ігоря Петренка.
У своєму заклику Римма написала: "14.45 сьогодні ВСІ ЗАПРОШУЮТЬСЯ ПІД ОБЛАСНУ ПОЛІЦІЮ!!! Будуть допитувати о. Ігоря Петренко. Отця Ігоря, який півроку просидів в подвалі в полоні у сепаратистів, тепер водять по допитам місцева поліція. Два дні тому шукали в нього зборою. В людини, яка ігорашкову зброю дітям вдома не дозволяє. тому, що "й так досить війни у нашій країні".Може поліція нашого мирного капелана з московськими переплутала? Ті прямо в рясах стріляють на сході((. Та к ні ж: в неділю вони "доблєстно" охороняли покій московського представника і діяльністю та бездіяльністю допомогли тітушкам зірвати мирну акцію проти московських посіпак. А тепер влаштовують ошуки та допити у тих, хто підтримує наших воїнів.Що коїться в Херсоні? ГОТУЮТЬ ХерНР??? НЕ ВИЙДЕ!ЧЕКАЄМО СЬОГОДНІ ВСІХ: АКТИВІСТІВ, ЖУРНАЛІСТІВ.АКЦІЯ "НІ ЦЬКУВАННЮ ПАРТІОТІВ!"Нагадаємо, вранку 13 грудня в будинку отця Ігоря відбувся обшук, який проводила слідча група в рамках розслідування кримінального впровадження по підозрі у продажу зброї.Отець Ігор - відома у місті людина, священник Української православної церкви Київського патріархату. Один з активних учасників херсонського Майдану. Постійно перебуває у зоні бойових дій із місіонерськими візитами та благодійною допомогою. В лютому минулого року потрапив у полон до бойовиків. У квітні був звільнений. Веде служіння серед військових. Проти нього було відкрито кримінальне впровадження за анонімним листом. Обшук проводився зранку 13 грудня за рішенням суду. У нього були конфісковані телефони, сім-карти інше. Зброю, звісно, не знайшли.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica