незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Андрій Гордєєв: Цим треба з травня займатися, а не зараз замислюватися....

Андрій Гордєєв: Цим треба з травня займатися, а не зараз замислюватися....

Андрій Гордєєв
Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв відреагував на ситуацію із відсутністю тепла в місті. Свою думку він висловив у Фейсбуці.
Андрій Гордєєв зокрема написав: «Газ буде завтра, теплоносій через 3 дні, а потім місячний колапс через діряві мережі! І так кожного року! Бо ми чекаємо, що хтось їх має нові перекласти, а ні(((( Чуда не відбулося, бо ніхто й не пальцем не пошевелив! Це ж треба рік було попрацювати. І кожного року одне й теж...  Херсонтеплоенерго працює і тепло подало. Проблема, як завжди, з державним підприємством, яке в боргу і якому теж винні. Але в нас крім газу (яке вирішиться завтра), проблема з мережами. Й ще місяць буде рвати півміста, бо зношеність офіційна 48%».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хроніка теплової кризи: за справу беруться політики

Також губернатор надав оцінку роботи міській владі: «Державна адміністрація три сезони підряд проводить травневі колегії по опаленню, ставить для міста Херсон одне лише завдання: розробіть і затвердіть Схему теплозабезпечення, візьміть на баланс і реконструюйте теплові мережі з можливістю квартальних або кастових теплопунктів підігріву теплоносія!!! Просто дістала безпомічність і наявність колосальних ресурсів!!!!»

«…Потрібно модернізувати і реконструювати мережі. А взагалі - на приватизацію. Профіль обов`язково збережеться. І провести енергозаходи і забрати в генератора тепла мережі на баланс міста, прокласти нові. І теплопункти підігріву в кварталах, або кустах компактного споживання».

«Коли був нардепом, пробили кредитну лінію ЄБРР на реконструкцію. Близько 80 млн євро, але як тільки оголосили, що буде приватизація, програму призупинили. Чекають на нового власника потім продовжать. Підприємство перспективне і по-своєму унікальне. Губити його не можна».

Нагадаємо, що в Херсоні склалася катастрофічна ситуація з тим, що Херсонська ТЕЦ не подає тепло, в результаті чого в половині багатоквартирних будинків відсутнє тепло. Тепла немає в 20 школах, 21 дитячому садку, 10 лікувальних закладах, в 12 закладах культури.
Щойно в місті оголошено карантин у навчальних закладах до понеділка.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica