незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » У Скадовському районі протестують проти кандидатури на посаду голови райдержадміністрації

У Скадовському районі протестують проти кандидатури на посаду голови райдержадміністрації

Скадовськ. акція  
Скадовська громадськість виступила проти скандальних планів призначити Олексія Фролова на посаду голови Скадовської райдержадміністрації. В місті відбулося віче, зібрані підписи під листом до голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва проти призначення О.Фролова. У свою чергу частина місцевих ЗМІ розпочала кампанію дискредитації протестувальників. Події показують, що ситуація із призначенням стане червоною лінією у кадровій політиці нової влади. 

У Скадовську відбулось народне віче за участі активістів, громадських діячів, небайдужих жителів району й Скадовська. Учасники виступили з вимогою не допустити призначення на посаду голови Скадовської райдержадміністрації Олексія Фролова - пише "Український південь"

Мітингувальники наголошували на тому, що Олексій Фролов є фігурантом «вугільного» скандалу у районі. Ситуація виникла при постачанні неякісного палива до закладів освіти.

«На мою усну заяву про постачання неякісного вугілля до школи так і не дана відповідь. Не поставлена оцінка діяльності Олексія Фролова. Паливо було передано на експертизу, але вона проводилась у пункті відвантаження. Вугілля було пересіяне, і в ньому виявилась половина сміття. Його замінили за 3 дні. Але за це повинен хтось відповісти», - прокоментував сільський голова Благодатного Скадовського району Василь Козак.

Учасники віче звернулись до голови обласної державної адміністрації Юрія Гусєва з відкритим листом.

«Громада Скадовського району вкрай занепокоєна намірами влади затвердити на посаді Скадовської райдержадміністрації Фролова Олексія Володимировича. Про такі наміри свідчить його декларація на сайті НАЗК та інформація з інших джерел. Як відомо, перебуваючи на посаді начальника районного центру фінансово-господарчого обслуговування закладів освіти району, Фролов й кілька осіб стали фігурантами корупційних скандалів, пов’язаних з закупівлею товарів та послуг, незаконним звільненням працівників, з постачанням неякісного вугілля», - сказано у листі.

Звернення до Юрія Гусєва підписало близько ста п'ятидесяти скадовчан. 
1 листопада Юрій Гусєв зустрівся із ініціативною групою. У ході бесіди губернатор пообіцяв розібратися у ситуації. Він зокрема сказав, що «для нас важливо не допустити неправильних рішень».


Також протестувальники відправили Звернення й Президенту Володимиру Зеленскому.

Skadtalk опублікував матеріал, в якому зібрані компрометуючи відомості про Олексія Фролова.  
У свою чергу, "Южные вести" оприлюднили спробу дискредитації протестів. В матеріалі протестувальників назвали "купкою людей", розкритикували "народне віче" нібито за малочисельність,  й спробували звести всі конфлікти до "особистих непорозумінь"

В цій публікації Олексія Фролова називають "досвідчений управлінець, має чималий досвід роботи на керівних посадах, професіонал своєї справи, якому не байдуже майбутнє України". 
Нагадують, що він "подолав всі кроки нового соціального «Ліфту», пройшов усі необхідні перевірки, мав співбесіду в офісі Президента України та отримав підтримку в Кабінеті Міністрів України". 

В цій же публікації надали можливість самому О.Фролову прокоментувати звинувачення у корупції: 

 «Достатньо вже розбрату та негативу, досить мітингувати – пора вже і попрацювати! На сьогодні я маю конкретні пропозиції, чіткі плани щодо розвитку району, поліпшення життя його мешканців і хочу втілити їх у життя, спираючись на підтримку всієї громади Скадовського району, а не задовольняючи політичні амбіції чи особисті забаганки окремих її представників», — прокоментував ситуацію Олексій ФРОЛОВ.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica