незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Аналіз надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів області (І половина 2020 р.)

Аналіз надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів області (І половина 2020 р.)

Аналіз надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів області за січень – червень 2020 року бьув представлений Ларисою Оленковською  (Директорка Херсонського Регіонального відділення Асоціації міст України)  24 липня 2020 р.   в Кризовому медіа-центрі міста Херсон під час проведення круглого столу з теми «Конфлікти в існуючих і нових ОТГ Херсонської області в умовах завершення децентралізації  та пандемії».
У  січні – червні 2020 року  до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 2 388 042,2 тис. грн, що на  3,3 відсотка  або  76 285,3 тис. грн  більше ніж у січні – червні  2019 року.  Планові показники виконані на 98.9 відсотка.
Серед бюджетів міст обласного значення найбільший приріст досягнуто бюджетом Голопристанської міської ОТГ –  на 9,7 відсотка.
Серед бюджетів ОТГ найвищий темп зростання  у порівнянні з  січнем – червнем  2019 року (у співставних умовах) спостерігається по бюджетах Григорівської ОТГ  –  на 52,2 відсотка, Великокопанівської ОТГ – на 19,4 відсотка. П’ятнадцять  бюджетів ОТГ перевищили  середньообласний показник.

Податок на доходи фізичних осіб
У  січні – червні 2020 року до місцевих бюджетів області мобілізовано податку на доходи  фізичних осіб  у сумі 1 523 227,1 тис. грн. У порівнянні з січнем – червнем минулого року  надходження цього податку зросли на             5,2 відсотка ( на 75 013,1 тис.грн).
Найбільше зростання серед бюджетів міст обласного значення досягнуто бюджетом Новокаховської міської ОТГ – на 11,7 відсотка.
По сімнадцяти  бюджетах  ОТГ відсоток росту надходжень податку на доходи фізичних осіб у порівнянні з  січнем – червнем 2019 року  вищий ніж в середньому по області (у співставних умовах).   Серед них найбільше зростання відбулося по бюджетах Григорівської ОТГ –  майже в 2 рази, Милівської  ОТГ –   у 1,6 рази,   Мирненської   ОТГ –  на 20,3 відсотка.

Плата за землю
У  січні –  червні  2020 року  до місцевих бюджетів області надійшло плати за землю в обсязі 218 097,4 тис. грн.  Це на 5,7 відсотка менше у порівнянні з  аналогічним періодом минулого року.
По  шістнадцяти  бюджетах  ОТГ спостерігається зростання надходжень плати за землю у порівнянні з січнем – червнем 2019 року. Найвищий темп росту досягнуто бюджетами  Долматівської ОТГ – у 1,6 рази,    Костянтинівської ОТГ – у 1,5 рази.

Єдиний податок
Надходження єдиного податку  до місцевих бюджетів області у  січні – червні  2020 року склали   328 603,2 тис. грн, що на 3,8 відсотка перевищує показник  січня – червня  2019 року.
Серед міст обласного значення найбільший приріст спостерігається по бюджету Голопристанської міської ОТГ – на 38,7 відсотка.
Серед ОТГ значне  зростання надходжень  єдиного податку відбулося по бюджетах   Білозерської ОТГ –  на  44,0 відсотки, Гладківської ОТГ – на           41,3 відсотка.  По одинадцяти бюджетах перевищено середньообласний показник росту  надходжень єдиного податку.

Акцизний податок
У   січні – червні 2020 року  до місцевих бюджетів області  надійшло 69 286,9 тис. грн. акцизного податку. Обсяг надходжень збільшився у порівнянні з  січнем – червнем  2019 року  на 4,9 відсотка.
Серед міст обласного значення найбільше зростання спостерігається по бюджету Новокаховської міської ОТГ – на 35,9 відсотка.
Серед ОТГ відчутне зростання надходжень акцизного податку відбулося по бюджетах  Ювілейної ОТГ – у 1,7 рази,  Великокопанівської  ОТГ – на 41,4 відсотка, Кочубеївської ОТГ – на 35,1 відсотка.  По сімнадцяти  бюджетах ОТГ перевищено середньообласний показник зростання надходжень акцизного податку.

Обсяг доходів загального та спеціального фондів  бюджетів ОТГ у розрахунку на одного мешканця
Серед бюджетів ОТГ  найвищий показник обсягу доходів  у розрахунку на одного мешканця  спостерігається у Музиківській ОТГ і складає     3065  гривень.

Підготувала регіональний консультант з бюджетних питань АМУ Марія Кривецька за матеріалами Департаменту фінансів Херсонської ОДА.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica