незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Співвласники багатоквартирних будинків розчаровані діючою міською владою - документ

Співвласники багатоквартирних будинків розчаровані діючою міською владою - документ


16 червня 2021 року коаліція громадських об'єднань співвласників багатоквартирних будинків провела прес-конференцію щодо взаємодії міської влади з ОСББ.
Прес-конференцію скликали ГО «Рух розвитку ОСББ м. Херсона», ГО «Громадська рада при ТОВ «Управляюча компанія «Жарден», ГС «Асоціація будинків Херсона». На прес-конференції виступили Катерина Альохіна, Анжела Тарасенко, Павло Слободчиков, Тетяна Якіменко, Олена Макасєєва.

Друкуємо реліз заходу:
З приходом нового депутатського корпусу на чолі з мером Колихаєвим в м. Херсоні ОСББ мали надію на покращення взаємодії з місцевою владою та налагодженням ділових стосунків задля покращення добробуту мешканців багатоповерхівок.
   Для цього був потрібен дієвий орган від ОСББ, як Рада голів ОСББ при Херсонській міській раді. Така рада офіційно була створена раніше, але через повне ігнорування такої ради та її колективної думки минулим складом міської ради на чолі з Володимиром Миколаєнком та вибуття багатьох її членів, вона потребувала оновлення складу.
   Тому у районах міста були проведені збори голів правління ОСББ і обрано нових членів до Ради голів ОСББ. Залишалося прийняти новий склад на сесії міської ради нашими депутатами.
   Але і в цій каденції Раду голів було проігноровано, на сесію це питання не було винесено, тому ОСББ залишилися наодинці з проблемами не працюючих ліфтів, протікаючих дахів, зносом аварійних дерев тощо.
   Декілька активістів-голів ОСББ було все ж таки залучено до співпраці у розробці програми ЖКГ на 2021—2025 рр. та порядку співфінансування капітальних ремонтів будинків ОСББ. Але їхня думка залишилася поза увагою, і на останній сесії був прийнятий порядок з співфінансуванням 40% від ОСББ та 60% від міста. Такий порядок представники вважають «мертвим», і ОСББ знов залишаться сам на сам зі своїми проблемами.
   На комісіях ЖКГ ми неодноразово чули, що багатоповерхові будинки — це сумісна власність співвласників багатоповерхівок, тому і утримувати вони повинні їх самостійно, і що ОСББ «постійно бігають до міської влади з простягнутою рукою». Але ніхто не враховує, що силами мешканців багатоповерхівок здійснюється догляд за територіями навколо багатоповерхових будинків, які не належать на праві власності цим будинкам. В середньому мешканці багатоповерхівок кожен рік витрачають близько 20 тис. грн. на прибирання цих територій, вивіз листя, покіс трави, видалення аварійних дерев. Ось і виходить, що взаємодія між ОСББ та міською владою відбувається в односторонньому порядку і надії мешканців багатоповерхівок на нову дієву владу не виправдалися".

Від "Політичної Херсонщини". 16 червня заступник міського голови Володимир Пепель провів зустріч із керівниками ОСББ та обговорив актуальні питання нового порядку співфінансування ремонту ліфтів та пообіцяв регулярно зустрічатися із співвласниками багатоквартирних будинків. Про це читайте в матеріалі "Херсонська влада та ОСББ: спочатку - ліфти"






Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica