незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Херсонська влада та ОСББ: спочатку - ліфти

Херсонська влада та ОСББ: спочатку - ліфти


Керівництво Херсону провело зустріч із представниками товариств співвласників багатоквартирних будинків та керуючими компаніями та обговорила проблеми ремонтів ліфтів та введення нового порядку співфінансування обслуговування ліфтів.

Як писала "Політична Херсонщина", представники ОСББ напередодні висловили своє розчарування відсутністю бажання у міської влади налагодити діалог із співвласниками багатоквартирних будинків. Й ось перший крок з боку влади: у великій залі міської ради відбулася зустріч заступника міського голови Володимира Пепеля із головами ОСББ та представниками керуючих компаній. 
Темою зустрічі став ремонт ліфтів. Про хід зустрічі повідомила прес-служба міськвиконкому.

Володимир Пепель розповів про ставлення влади до вирішення проблем із ремонтом ліфтів:

«Виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про затвердження відкоригованих титульних списків капітального ремонту ліфтового обладнання на 2021 рік. Ми пам’ятаємо, що ще з 2020 року по 1 квітня 2021 року в місті не працювали 117 ліфтів. Зараз у відкоригованому титульному списку 113 ліфтів, тому що 4 ОСББ ліфти вже відремонтували. Зараз із цих 113, згідно з експертизою, зробили проєктну документацію до 34 ліфтів. На наступне засідання виконкому винесемо вже всі 113 ліфтів з конкретними сумами для виконання ремонтних робіт. Також міська рада прийняла рішення щодо фонду, в який має перерахуватися співфінансування, і порядок самого співфінансування. Цим порядком передбачено, що 40% від вартості ремонту ліфта мають зібрати і сплатити ОСББ, 60% фінансуватиме міський бюджет».

Володимир Пепель попросив голів ОСББ ознайомитися з переліком, провести у себе в ОСББ зібрання, визначитися з сумою і перерахувати її у цільовий фонд. Це допоможе швидше почати тендерну процедуру.

До кінця року в Херсоні зупиняться ще 400 ліфтів. Міський голова Ігор Колихаєв стосовно них доручив зібрати всі початкові дані. Орієнтуючись на перелік, ОСББ зможуть провести експертизу та дефектні акти, на основі яких ці ліфти додадуть у титульний список до кінця 2021 року і депутати передбачатимуть відповідне співфінансування. Таким чином, на думку міського голови, до кінця року ми зможемо вийти з мінімальною кількістю ліфтів, які потребуватимуть ремонту.


Директор департаменту бюджету та фінансів Романа Підперигори нагадав, що міська рада ухвалила новий порядок співфінансування обслуговування ліфтів: 60% дає міський бюджет. 40% оплачую власники будинків. Й наголосив на тому, що ліфтами в місті користується 24% мешканців міста. Решта херсонців проживають у п’ятиповерхівках, приватному секторі, так само сплачують податки, наповнюючи бюджет міста. Чому вони мають сплачувати за послуги, якими не користуються?

"Орієнтовно, вартість капітального ремонту – 200 тис грн один раз у чотири роки. Користуються ліфтами, наприклад, 6 поверхів, а це в середньому 36 квартир (тому що є будинки, в яких на поверсі 8 квартир, а є й 3). 200 тис грн поділити на 4 роки – це 50 тис. грн у рік. Їх ділимо на 36 квартир і отримуємо 1 тис 389 грн з квартири у рік, або 116 грн у місяць. Якщо врахувати 40% від вартості ремонту ліфта (мається на увазі співфінансування), це буде 46 грн у місяць з однієї квартири“ - сказав Р.Підперигора.

Наприкінці зустрічі Володимир Пепель висловив сподівання, що зустрічі з головами ОСББ будуть проходити регулярно. 
Фото прес-служба міськвиконкому

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica