незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Батьки створили електронну петицію на захист позашкільних центрів області

Батьки створили електронну петицію на захист позашкільних центрів області

Петиція на захист центрів позашкільної освіти
Триває збір  підписів під електронною петицією щодо недопущення оптимізації комунальних закладів позашкільної освіти Херсонської області. 
10 червня батьки вихованців трьох позашкільних центрів розпочали збір підписів під вимогою до Херсонської обласної ради не допустити скорочення Центрів еколого-натуралістичної творчості, науково-технічної творчості та  туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді, комунальних закладів, які підпорядковуються Херсонській обласній раді.
За одинадцять днів батьки вже зібрали 444 підписи. Для того, щоб їхнє звернення було розглянуто сесією обласної ради треба за же тридцять чотири дня зібрати 556 підписів.

Електрона петиція розміщена за адресою 

Друкуємо текст петиції:

"Ми, батьки вихованців та трудові колективи профільних закладів позашкільної освіти Херсонської обласної ради – «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді», «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» (далі – Центри), вкрай стурбовані ситуацією щодо оптимізації наших закладів.
Комісія з проведення оцінки діяльності керівників підприємств, установ та організацій, що є об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Херсонської області Херсонської обласної ради у частині 1 висновків та рекомендацій від 19.05.2021 р. №3 «Про результати оцінки діяльності керівників закладів служби у справах дітей та закладів освіти і науки, що є об’єктами спільної власності територіальних громад Херсонської області, проведеної 11 травня 2021 року» рекомендує:
«1. Начальниці управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Юшко Т.М. надати пропозиції щодо оптимізації закладів освіти з урахуванням їх спеціалізації та розрахунки економії коштів обласного бюджету при оптимізації, а саме:
– комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради;
– комунального закладу «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Херсонської обласної ради;
– комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.»
Оптимізація, а фактично закриття наших Центрів як профільних закладів позашкільної освіти Херсонської області – це порушення конституційних прав дітей на позашкільну освіту та трудових прав працівників, спроба рейдерського захоплення приміщень комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, комунального закладу «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Херсонської обласної ради, комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.
Центри постійно фінансувалися з бюджету Херсонської обласної ради.
Загальний річний бюджет усіх трьох Центрів на рік становить до 12 млн. грн, що становить 0,5% від доходів обласного бюджету.
Стаття 53 Конституції України, Закон України «Про освіту», Закон України «Про позашкільну освіту», Закон України «Про охорону дитинства», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» закріплюють право кожної дитини на навчання у закладах позашкільної освіти.
Просимо Херсонську обласну раду, Херсонську обласну державну адміністрацію не приймати рішення про оптимізацію комунальних закладів позашкільної освіти – комунальний заклад «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, комунальний заклад «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Херсонської обласної ради, комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради і в повній мірі реалізувати конституційне право на позашкільну освіту".


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica