незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Складна приватизація. Історія про те, як селянка бореться за свої права

Складна приватизація. Історія про те, як селянка бореться за свої права

У серпні 2013 року Інна Тищенко купила житловий будинок та земельну ділянку розміром 0,25 га. Окрім земельної ділянки розміром 0,25 га, що була приватизована колишнім власником будинку, у користуванні колишнього власника знаходилася ще й прилегла земельна ділянка розміром 0,075 га.

Маючи на меті приватизувати спірну земельну ділянку розміром 0,075 га, яка перейшла у користування новим власникам відповідно до положень ЗК України, Інна Тищенко неодноразово зверталася до відповідача з відповідною заявою (05.09.3013 р., 10.10.2013 р., 20.12.2013 р.) натомість сільська рада лише надсилає листи про те, що дане питання буде вирішуватися на найближчій сесії сільської ради.

Зрозумівши, що в цій ситуації сама вона безсила, жінка звернулася до Херсонського центру вторинних юридичних послуг, що працює в рамках проекту "Земельні права: консультування, правозахист та яскрава просвіта" за підтримки USAID АгроІнвест, де розповіла про свою проблему юристу, який допоміг їй звернутися до прокуратури району.

Після звернення до прокуратури району заяву пані Тищенко все-таки було розглянуто, і винесено рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою. Але не на 0,075 га, а на 0,04 га! Одночасно з цим було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою іншій громадянці на другу половину цієї земельної ділянки (0,035 га).

Звісно, це було абсолютно незаконно. Вважаючи рішення сільської ради протиправним та таким, що порушує права громадянки на приватизацію земельної ділянки, юрист ЦВЮП звернувся до Районного суду з вимогою про скасування протиправного рішення.

Після попереднього судового засідання сільський голова запропонував зустрітися всім сторонам конфлікту і вирішити питання мирно. Зустріч відбулася, але конфлікт не було врегульовано.

Довелося знову звернутися до суду, який 18 березня 2014 року постановив зобов’язати Широкобалківську сільську раду Білозерського району Херсонської області розглянути на черговій сесії заяву Тищенко Інни Антонівни від 05.09.2013 року про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її у власність площею 0,075 га відповідно до вимог діючого законодавства.

Хоча поки що нема конкретного результату, але нарешті наша героїня почала боротися за свої права, а не терпіти свавілля з боку районної ради. Юрист херсонського ЦВЮПу буде й надалі допомагати Інні Тищенко приватизувати земельну ділянку, на яку вона має законне право.

Херсонський центр вторинних юридичних послуг
м. Херсон
Адреса: Херсон, Придніпровський узвіз, 1, офіс 8
Запис за тел./факс: 0552-325-026, моб. тел.: 066-1008191

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica