незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Про звіти семерих депутатів нічого не відомо

Про звіти семерих депутатів нічого не відомо

Обрали - звітуйтеЗавершується кампанія публічних звітів депутатів Херсонської міської ради перед виборцями. Згідно графіку, оприлюдненому на сайті Херсонської міської ради, залишилося ще звіти двох депутатів з тих сорока семи, які подали інформацію про дати та місця свого звітування.

Це - Юрій Кліментенко, який звітує перед виборцями 21 грудня о 15-00 в приміщенні бібліотеки біля ЗНЗ № 18 адреса вул. Будьонного, 1) та Ігор Грек, який проведе свій звіт 22 грудня о 15.00 в приміщенні Комишанської селищної ради (вул. Центральна, 81а, сел. Комишани).

Нагадаємо, що в Херсонській міській раді п'ятдесят чотири депутати, тобто сім депутатів не повідомили про час та місце свого звітування перед виборцями.

Надаємо список тих депутатів, про звіти яких нічого не відомо:

1. Васильєв Олександр Миколайович - депутатська фракція «Радикальна Партія Олега Ляшка»

2. Заболотний Олексій Владиславович - депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»

3. Кияновський Артем Олександрович - депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»

4. Лисюк Станіслав Остапович - депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»

5. Собчук Сергій Степанович - депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»

6. Устинов Єгор Олександрович - депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»

7. Сальдо Володимир Васильович - депутатська фракція партія «Наш край».


Якщо прізвище Володимира Сальдо у цьому списку є зрозумілим, бо людина кілька місяців перебувала за гратами в іншій країні, то чому п'ять депутатів з восьми, що входять до фракції "Опозиційного блоку"  та один депутат з трьох, що входять до фракції Радикальної партії Олега Ляшка нічого не повідомили про місця своїх публічних звітів? Питання залишається відкритим

Крім цих прикрих випадків ми нагадуємо, що є ще одна проблема: поки ще на офіційному сайті оприлюднено п'ять депутатських звітів. Представники Комітету виборців України просять депутатів оприлюднити на сайті свої звіти.


P.S. На нашу інформацію відразу відреагував Єгор Устинов (фракція "Опозиційний блок"), який повідомив про те, що відзвітував про свою депутатську роботу.
Нам відомо лише про один публічний звіт Єгора Устинова: 16 грудня Єгор Олександрович провів звіт, але в якості директора КП "Херсонелектротранс" й про діяльність свого підприємства, але робота директора КП та діяльність депутата це трохи різні.
Ось публічне запрошення на нього:

Нагадуємо депутату Єгору Устинову, що депутати проводять свій звіт окремо, не змішують його із звітом про свою роботу. Проведення звіту має свою процедуру, а саме: інформування виборців про проведення звіту за сім днів, звітування за спеціальною структурою, оприлюднення результатів звіту.

Ось витяг із Закону про статус депутата:
Стаття 16. Звіти депутата місцевої ради перед виборцями та зустрічі з ними
1. Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на  рік,  зобов'язаний  звітувати  про свою роботу перед виборцями
відповідного  виборчого  округу,   об'єднаннями   громадян.   Рада визначає  орієнтовні  строки  проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.
2. Звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості  про його  діяльність  у раді та в її органах,  до яких його обрано,  а
також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами  рішення,  про  хід  їх виконання,  про особисту участь в обговоренні,  прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.
3. Звіт   депутата   місцевої  ради  може  бути  проведено  в будь-який час на вимогу  зборів  виборців  за  місцем  проживання,
трудової діяльності або навчання,  а також органів самоорганізації населення.
4. Депутат місцевої ради не пізніш як за сім днів  повідомляє виборців  про  час  і  місце проведення звіту через місцеві засоби
масової інформації або в інший спосіб.
5.   Місцеві   органи   виконавчої  влади,  органи  місцевого самоврядування,  їх посадові особи, керівники підприємств, установ
і  організацій  державної і комунальної форм власності зобов'язані сприяти депутатам місцевих рад в організації їх звітів (зустрічей)
перед  (з)  виборцями  шляхом  надання приміщень, інформаційних та інших довідкових матеріалів, необхідних депутату місцевої ради, на прохання депутата здійснювати інші заходи, пов'язані з проведенням його  звіту  (зустрічі)  перед (з) виборцями, у тому числі сприяти оповіщенню  виборців про час і місце його (її) проведення. Рішення з  питань  організації  звітів  (зустрічей)  депутата  з виборцями приймається  на засіданні місцевої ради. ( Частина п'ята статті 16 в редакції Закону N 1522-IV ( 1522-15 ) від 19.02.2004 )
6. Депутат місцевої ради інформує раду та її виконавчі органи про результати обговорення його  звіту,  зауважень  і  пропозицій,
висловлених  виборцями  на адресу ради та її органів,  а також про доручення,  дані  депутатові  у  зв'язку   з   його депутатською діяльністю.
7. Витрати, пов'язані з проведенням звітів депутатів місцевої ради перед виборцями та  їх  зустрічей  з  ними,  здійснюються  за
рахунок  відповідних  місцевих бюджетів у межах затверджених на ці цілі видатків.
8. Звіти і  зустрічі  депутатів  місцевої  ради  з  виборцями висвітлюються засобами масової інформації.
Дементій Бєлий

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica