незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Понаїхали! Або знову про ситуацію в Козачих Лагерях

Понаїхали! Або знову про ситуацію в Козачих Лагерях

До нашої Асоціації звернулися мешканці села Козачі Лагері з проханням розібратися в ситуації  навколо  захоплення  берега річки Конка «новоявленими дачниками». Як розповідають  селяни, останнім часом їхні краєвиди припали до серця не тільки  херсонцям , киянам а і … кримчакам. 

На запитання: чому до нас, а що, в Криму «природи»  немає, кажуть:

- А що у нас, одне каміння і вода. А у вас тут річечка, плавні, ліс, тиша і спокій. І до того ж в Криму немає вже вільного сантиметра. Все давно викуплене .

От і купують будинки або земельні ділянки в селі під дачі. Здається все законно,  але це тільки поверхня айсбергу.  Потім нові дачники починають розбудовувати своє обістя прямісінько до самої річки захоплюючи берег, порушуючи чинне законодавство. 

Дійшло до того, що козачелагерці  вже майже втратили вільний вихід до річки. Як розповідала нам Любов Григорівна,  вчителька фізкультури Козачелагерської ЗОШ, раніше  всіх дітей можна було знайти на річці, взимку  на льоду а влітку там же, плескаючих у прозорій Конці. Діти майже не хворіли, були здорові і щасливі. Тепер знахабнілі «дачники» поступово але планомірно, методом «а ля Шапокляк» роблять дрібні  пакості  мешканцям села щоб привчити до думки  хто в домі господар. 

А саме: ставлять шлагбауми, люди їх прибирають, а вони знову, наче гриби виростають, переорюють  вулички і стежини до річки, і т.п. Проблема є і з боку забудовників, які невідомо, яким чином отримали погодження на будівництво в водоохоронній зоні  та ще й  «Екофільтр» розпливається як на дріжжях. Але козачелагерці не думають здаватися. 

Ще одна  ініціативна група звернулася за допомогою до юристів Херсонського центру вторинних юридичних послуг  КВУ.  Мовляв, десь та вистрілить. Але, щоб не дублювати  дії  ми, Асоціація сільських, селищних рад територіальних громад  Херсонської області  та Херсонський центр вторинних юридичних послуг  КВУ прийняли рішення спільно реагувати на ситуацію,  розібратися у конфлікті та допомогти громаді  у захисті їх прав.

PS. Коли ми спілкувалися з  селянами  стосовно дачників та забудовників до нас підійшли люди ще з однією дуже важливою для селян проблемою, яка також  стосується  земельних питань. Але про це пізніше, так, як в даний час люди готують офіційне звернення та збирають копії документів.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica