незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » У Виноградово юристи допомагають боротися з самозахопленням землі

У Виноградово юристи допомагають боротися з самозахопленням землі

 До Виноградівського центру надання безоплатної первинної правової допомоги звернулась жінка з проханням допомогти в життєвій ситуації, яка стосувалась нерухомого майна, що дісталась їй у спадок.  Біля її будинку хитромудрий сусід висадив свої овочі та стверджував, що про це він домовлявся з колишньою господаркою будинку.

Як розповіла пані Катерина, вони з чоловіком переїхали в будинок, який залишився у спадок від  матері. Але, заселившись в нове помешкання, подружжя помітило, що на прилеглій земельній ділянці вже щось росте. Виявилось, що це сусід вирішив, що негоже землі стояти без діла й висадив туди ранні овочі.

Мешканка села не знала, як поступити в цій ситуації, адже сусід навідріз відмовлявся звільняти територію від насаджень, при цьому запевняв, що у нього була попередня домовленість з колишнім господарем, але жодних підтверджень та свідчень цього, звісно, він не надав.  Скоріш за все, хитромудрий сусід просто вирішив таким способом заробити на вирощеному на чужій землі урожаї.

У даному випадку юристи офісу Мережі правового розвитку стали на бік законної власниці нерухомого майна, і вказали, що такі ситуації в сільській місцевості мають місце, адже це – приклад одного з видів отримання прибутку селянина. Дії сусіда є незаконними, й він повинен понести відповідальність.

Юристи офісу допомогли жінці скласти заяву до органів Національної поліції про такі неправомірні дії чоловіка як самовільне зайняття земельної ділянки, що  є адміністративним правопорушенням, передбаченим статтею 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Його вчинення тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А також у разі, якщо земельна ділянка без дозволу використовується сторонньою особою, необхідно звернутись до суду із позовом про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки. Зараз ця справа знаходиться в супроводженні юристів Виноградівського офісу Мережі Правового Розвитку.

Виноградівський центр надання безоплатної первинної правової допомоги є філіалом херсонського офісу Мережі правового розвитку, що функціонує за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica