незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » IT-проекти з електронної демократії – конкурс в 2 млн гривень

IT-проекти з електронної демократії – конкурс в 2 млн гривень

22 листопада об 11:00 в Кризовому медіа-центрі Херсон (вул. Пилипа Орлика (9 Січня) 30, 1й поверх, 33 оф.) відбулася прес-конференція з теми "EGAP Challenge: IT-проекти з електронної демократії – конкурс в 2 млн гривень", на якому презентували конкурс IT-проектів, який 9 листопада оголосив Кабінет міністрів України, з призовим фондом в два мільйони гривень. Головна мета конкурсу — пошук нових інструментів електронної демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі — досягти нового рівня прозорості та ефективності.

Заявки ІТ-проектів приймаються в сфері освіти, екології, агропромисловості та інфраструктури. Щоб прийняти участь в конкурсі необхідно зареєструвати проект чи ідею на сайті http://egap-challenge.in.ua і приїхати на Креативний Уікенд в Одесі 10-11 грудня, на основі якого буде відібрано чотири проекти для подальшої інкубації в програмі EGAP Odessa. Проекти можуть подавати не тільки ІТ-спеціалісти, а будь-хто у кого є ідея в рамках тематики конкурсу.

Детальніше про конкурс розповідає керівник EGAP Odessa Катерина Квашенко:

«Ми шукаємо технологічні проекти, які будуть вирішувати зрозумілі і дійсно нагальні проблеми суспільства і/або бізнесу. Ми готові працювати і з ідеями, і з готовими проектами. Першим ми допоможемо налаштувати фокус на аудиторію, сформулювати унікальну пропозицію їх продукту, зрозуміти ринок, на якому вони будуть працювати, і приступити до реалізації. Другим - знайти способи монетизації, можливості масштабування, вийти на потенційних інвесторів».

В процесі інкубації проектам буде надано допомогу з технологічної та продуктової експертизою, юридичними та патентними консультаціями, сприяння в доступі до відкритих даних, консультації з представниками державних органів, опрацювання маркетингових стратегій і бізнес-плануванні. Загальний призовий фонд поточного циклу EGAP Challenge становить два мільйона гривень. Крім грантів від EGAP переможці конкурсу отримають призи від технологічних партнерів - Intel, Sysco та інших провідних IT-компаній.

Програмний директор центру соціальних інновацій Impact Hub Odessa Олександр Славський:

«Ми раді, що вже другий раз стаємо регіональними партнерами EGAP - програми, націленої на пошук і розвиток українських IT-проектів в сфері електронної демократії. Соціальні інновації, можливості розвитку для суспільно важливих і цікавих ініціатив - все це повністю збігається з цінностями і цілями Impact Hub Odessa».

За новинами і оголошеннями в рамках конкурсу слідкуйте на http://egap-challenge.in.ua

https://www.facebook.com/EGAPUkraine

https://www.facebook.com/EGAP.Odessa/

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica