незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Українці активно готуються подорожувати по країнам ЄС

Українці активно готуються подорожувати по країнам ЄС

Як повідомляє Управління державної міграційної служби у Херсонській області, за п’ять місяців поточного року біометричні паспорти для безвізового пересування країнами ЄС вже оформило 27 тисяч мешканців Херсонщини.

Нагадаємо, що 11 травня Рада міністрів Європейського Союзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для громадян України, основною умовою якого є наявність біометричного паспорту.

Наразі відповідні документи оформляють більшою мірою громадяни, які досягли 18 років.

Для тих, хто планує подорож до країн Європейського Союз слід пам’ятати, що безвіз поширюється лише на власників біометричних паспортів; передбачає короткотермінове перебування в 30 європейських країнах до 90 днів протягом 180 днів; при перетині кордону слід мати при собі документи, які підтверджують мету поїздки, наявність місця проживання/бронювання готелю,  достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу), зворотний квиток, поліс медичного страхування; для більш тривалого часу перебування в ЄС – необхідно оформити візу; безвіз не дає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС; порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

Джерело: сайт Херсонської обласної державної адміністрації

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica