незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Програма «Стимул» забезпечить кочубеївську медицину та освіту якісними кадрами

Програма «Стимул» забезпечить кочубеївську медицину та освіту якісними кадрами

16 січня в Кочубеївській ОТГ експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень презентували розроблені ними документи. Зокрема Програму «Стимул» для працівників галузі освіти та Програму «Стимул» для працівників медичних закладів, які  направлені на те, щоб створити в громаді привабливі умови для кадрів. Більш детально про мету та суть цих документів розповів експерт ПЦПСД, який їх розробив, Артем Чайковський.

Програма «Стимул» для працівників медичних закладів. Медична реформа передбачає докорінного змінення структури закладів з надання медичної допомоги. Необхідні перетворення базуються на принципах Залучення, Адаптація, Утримання, Звільнення.

Як розповів експерт, основною метою програми «Стимул для працівників медичних закладів» є створення комфортних для ефективної діяльності працівників медичних закладів громади та для подолання проблеми браку кадрів.

«Завданнями Програми є проведення інформаційної кампанії з покращення привабливості медичних спеціальностей у молоді громади, реалізація цільового направлення на навчання молоді у медичних коледжах та університетах, забезпечити житлом молодих спеціалістів», - прокоментував Артем Чайковський.

Що стосується освіти, у зв’язку з демографічною кризою у громаді де превалює населення похилого віку, школи громади заповненні на 20% (238 учнів на 1205 місць). В зв’язку з тим, співвідношення вчителів до учнів 1 к 5. Середня кількість людей у класі – 6 учнів. В сукупності з низькою матеріально-технічною базою закладів освіти, спостерігається падіння рівня якості освіти. У рамках об’єднання Кочубеївської громади змінюється концепція закладу середньої освіти – перехід до опорної школи, що потребує інтенсифікації навчального процесу і підвищення рівня підготовки педагогічних робітників.

Подібні перетворення базуються на тих чотирьох ключових принципах, що й в медичній сфері.

Основною метою програми «Стимул для працівників галузі освіти» є створення комфортних умов для залучення молодих вчителів та збереження активу працівників галузі освіти у громаді.

За словами експерта, основні завдання цієї Програми - проводити інформаційні кампанії з покращення привабливості педагогічних спеціальностей у молоді громади, реалізувати цільові направлення на навчання молоді у педагогічних коледжах та університетах, проводити інформаційні кампанії для діючих педагогів громади з інформування щодо змін у чинному законодавстві з питань освіти, забезпечити житлом молодих спеціалістів, забезпечити післядипломну підготовку вчителів: курси підвищення кваліфікації, тематичні тренінги, семінари.

Документи були розроблені експертами Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень в рамках проекту «Надання практичної допомоги  у впровадженні Стратегії сталого розвитку Кочубеївської ОТГ Херсонської області» за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження».

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica