незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Для розуміння вартості медичної реформи на місцях потрібно покінчити з приписками

Для розуміння вартості медичної реформи на місцях потрібно покінчити з приписками

У Херсонській області існує план хворих, які повинні бути направлені з районів області, щоб заповнити обласні лікарні.  Подібна практика робить неможливим точні розрахунки коштів на потреби конкретних хворих. Так прокоментував заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк запитання кореспондента "Політичної Херсонщини" про те скільки не вистачає грошей в Херсонській області, щоб ввести декларовані медичною реформою стандарти. 
Щоб пояснити свою відповідь Павло Ковтонюк навів приклад із використанням старої машини «Волги» 60-х років, яка використовує багато пального. Й доводиться постійно працювати  на це пальне, хоча вже є сучасні машини, які економічно використовують ресурси. 
«Й ось ми знаходимося приблизно в такій же ситуації, коли є стара система, якій треба багато грошей на «пальне». Але, з іншого боку, ці гроші – в стару «Волгу». А нам потрібно перейти на сучасну систему. Й скільки буде потрібно грошей для реалізації нової системи сказати важко, бо ми зараз витрачаємо кошти для лікарень не зрозуміло на що. Ми не знаємо скільки послуг в цих лікарнях надається, скільки хворих й як лікують. Бо ми платимо не за послуги, а даємо гроші «на лікарню». До того ж в цих лікарнях існують приписки та плани, як у Херсоні, коли спускається з області до районних лікарень скільки потрібно  направити людей. Наприклад, просимо направити в обласну лікарню 50 хворих з травмами, бо гроші приходять на кількість ліжок. Й ці гроші потрібно виправдати. Й тому я не можу відповісти на запитання скільки реально не вистачає коштів для областей на реалізацію реформ…»
 
"Ми маємо лише орієнтовні цифри. Вони приблизно складають 130 – 140 млрд гривен, які нам потрібні, щоб був хороший пакет послуг" - підкреслив Павло Ковтонюк.

Нагадаємо, що 6 - 7 грудня Український кризовий медіа центр організував для журналістів з Одеської, Донецької та Херсонської областей прес-тур з питань інформування щодо просування реформ в країні.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica