незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Депутати Білозерської ОТГ тепер запрацюють по-новому

Депутати Білозерської ОТГ тепер запрацюють по-новому

14-15 травня в Білозерській об’єднаній територіальній громаді Перша відбулася перша майстерня з теми «Новий депутат: Депутатська діяльність в контексті реформи місцевого самоврядування в Україні» в рамках проекту «Депутат XXI сторіччя».Учасниками тренінгу стали голова громади, місцеві депутати, працівники виконкому.

У якості тренерів виступили експерти Черкаської організації Комітету виборців України – Максим Михлик, Алла Юрковська та спеціаліст Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Гончар. У перший день тренінгу вони вдосконалили свої знання законодавства щодо органів місцевого самоврядування, дізналися про нові повноваження та обов’язки депутатів в умовах об’єднання, а також дізналися про депутатські ризики, пов’язані з електронним декларуванням та конфліктом інтересів.

Спочатку депутати були здивовані інтерактивним форматом тренінгу, адже навіть не підозрювали, що на місці сидіти вони не будуть. Але потім білозерські народні обранці оживились і з задоволенням задавали питання та брали участь в груповій роботі.

У другий день депутатам розповіли, як по-новому формується бюджет громади, що таке програмно-цільовий метод бюджетування, а також поговорили про Стратегію розвитку громади та міські цільові програми.

Учасники тренінгу поділилися своїми враженнями від навчання.

Надія Довга, депутат: «Тренінг дійсно цікавий, багато таких тем, які для нас, депутатів, дійсно корисні. Нам зараз треба визначитись зі Стратегією розвитку громади, щоб спланувати на 3-5 років, в якому напрямку йти. Звісно, в нашому депутатському корпусі  багато людей з різним мисленням і баченням. Але я думаю, що, прослухавши таку інформацію, ми знайдемо спільне бачення й приймемо спільне рішення, щоб йти в потрібному напрямку. Якщо ми цю роботу зараз зробимо, врахувавши сьогоднішні поради тренерів, то буде результат, корисний для нас всіх».

Ніна Хороняк, депутат: «Все, що ви нам розказали, взагалі все для нас нове. Хоча я депутат вже друге скликання, але після  об’єднання ми себе відчували дурнями. Минулий бюджет ми знали, як формувати, а зараз для нас це все нове».

Депутати залишились задоволені тренінгом та новою інформацією, яку вони отримали. Й з нетерпінням чекають майбутніх майстерень.  

Сподіваємось, що навчання допоможе народним обранцям консолідуватися й разом зробити життя громади кращим.  

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica