незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » ОТГ Херсонщини відвідали Кочубеївський ЦНАП

ОТГ Херсонщини відвідали Кочубеївський ЦНАП

18 вересня відбувся інформаційний візит до Кочубеївської ОТГ щодо участі у Програмі «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг.

Учасниками візиту стали голови та представники апарату об’єднаних територіальних громад Херсонщини.  

В програму заходу входив ознайомчий візит до Кочубеївського ЦНАП, під час якого учасники дізнались загальну інформацію про Центр, історію створення, перелік послуг, регламент та функціонування.

- Ми дуже вдячні команді Програми «ULEAD з Європою» Від самого початку до кінцевої фази вони нас вели, консультували - завжди можна було отримати допомогу. Проект реалізовувався на співфінансуванні. Сільська рада мала зробити прибудинкову територію, все інше забезпечувала Програма. Були труднощі з ремонтними роботами й також нам кілька разів доводилось переносити офіційне відкриття ЦНАП. Але не дивлячись на це все, ми реалізували гарний проект, який покращує життя місцевих жителів, - зазначила Надія Дударь, начальник ЦНАП.

Також на представників ОТГ чекала презентація про Програму «ULEAD з Європою» за напрямком «Покращення якості адміністративних послуг». Наталія Капустіна, регіональний спеціаліст, розповіла про умови участі в Програмі, а також відповіла на запитання, наприклад, хто може працювати в ЦНАП або як відбувається інтеграція надання нових послуг.

- На той час Херсонська область не входила до списку областей, яким було запропоновано подати заявки для створення ЦНАП, але нам пощастило. Дякую Оксані Сілюковій, директорці Херсонського ЦРМС, за допомогу в написанні проектної заявки для створення ЦНАП. Я задоволений проектом, найголовніша цінність, яку нам дав проект - це навчання людей, а не проведення ремонтних робіт. Я бачу, як наші працівники стали кращими професіоналами своєї справи. Людина стає більш цінним кадром, коли отримує нові знання та здатна до навчання, - Іван Дударь, голова Кочубеївської ОТГ.

Захід проведено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Детальніше про нас: Веб-сайт та Фейсбук

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica