незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Поэты! Присылайте заявки на участие в "Ан Т-Р-Акте"

Поэты! Присылайте заявки на участие в "Ан Т-Р-Акте"

Всеукраинский фестиваль поэзии "Ан Т-Р-Акт" принимает заявки на участие. Присылайте 5 (пять) авторских текстов на эл. адрес ollle@ukr.net. Обязательно укажите город, возраст и номер мобильного телефона. По итогам конкурса будет напечатан сборник стихотворений. Лауреаты будут приглашены в г.Херсон для участия в финальном туре и награждении. Фестиваль запланирован на март 2017 года.


ПОЛОЖЕННЯ ПРО

Поетичний конкурс Всеукраїнського фестивалю «Антракт-2017»


Завданнями конкурсу є підтримка і розвиток критеріїв авангардизму, нестандартності, високої образності, професіоналізму і художності в поетичній творчості, пошук нових талановитих авторів і яскравих творів, сприяння розвитку літературного життя, об'єднання різних письменницьких клубів, літературних об'єднань і вільних літераторів.


Учасниками конкурсу є зареєстровані поети - херсонці та гості Херсона, що приїхали з різних областей України, ближнього і далекого зарубіжжя.

До участі в конкурсі приймаються поетичні твори як у класичному, так і в нетрадиційному стилі.

У заявці на участь у конкурсі вгорі аркуша зазначаються: ім'я та прізвище автора, творчий псевдонім (якщо є), місто, вІк, ел.адреса, веб-сторінка (якщо є), мобільний і міський телефони. Далі йдуть поетичні твори (3-5 віршів).

Критеріями оцінки є професіоналізм, художність, висока образність, нестандартність та авангардизм виконання.

З метою дотримання об'єктивності голосування присутні журі у складі літературознавців, переможців та лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, лідерів літературних об'єднань з різних міст України та з-за кордону.


Після підбиття підсумків та оголошення переможців лауреати нагороджуються грамотами та призами.


Вірші переможців і лауреатів, а також членів журі, будуть опубліковані в Альманасі Всеукраїнського поетичного фестивалю «Антракт-2017»


Цілі фестивалю


Познайомити херсонців із поетичним життям різних регіонів України.

Надати поетам можливість висловити та представити себе.


Завдання фестивалю


• Відродження традицій формального та неформального спілкування літераторів, художників, музикантів та інших представників творчої інтелігенції.

• Популяризація Херсона як міста проведення артистичних фестивалів, міста, що продовжує традиції зустрічей творчої інтелігенції та створення привабливого іміджу Херсона.

• Популяризація сучасних поезії, живопису, графіки, фотографії, музики та інших видів мистецтва у рамках фестивалю.

• Збереження, розвиток і підтримка літературно-художніх традицій в Херсоні та Украіні, обмін досвідом між літературними та художніми спілками Херсона та інших міст.

• Відкриття нових імен широкому колу суспільності, що цікавиться новими тенденціями та досвідом сучасного мистецтва та поезії.

• Знайомство з новими виданнями книг сучасних авторів, взаємообмін останніми роботами серед сучасних поетів та художників.

• Видання альманаху фестивалю.


Фестиваль у рамках традицій включає в себе знайомство з декількома видами мистецтва: поезією, як основною подією та музикою, фотографією та зображувальним мистецтвом, як тими, що супроводжують.

Фестиваль проводитиметься протягом двох вихідних днів.

Програма проведення фестивалю не є кінцевою, всю інформацію про можливі зміни буде розміщено на сайті http://antract.newfavorite.net


Всі питання, пов’язані з організацією та участю, можна задати, зателефонувавши за номерами: 0990795450 – Ольга Швець ollle@ukr.net

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica