незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Андрій Гордєєв просить херсонців фотографувати фури на дорогах

Андрій Гордєєв просить херсонців фотографувати фури на дорогах

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв звертається до населення про допомогу у здійсненні громадського контролю за великоваговозами на херсонських дорогах. Фіксуйте порушення на свої мобільні телефони, відеореєстратори та надсилайте фото та відео на офіційну сторінку обласної державної адміністрації у соцмережі Фейсбук. Або повідомляйте координати місцезнаходження та номери порушників за телефоном «гарячої лінії» голови ОДА з безкоштовним обслуговуванням для населення області – 0-800-50-40-77, для мешканців міста Херсона – 26-42-34 - повідомляє ХОГА.
Це звернення обумовлене тим, що автоперевізники не виконують вимоги щодо обмежень перевезень грузів влітку. Як відомо, Андрій Горєєв своїм розпорядженням від 22 травня 2017 року № 341 «Про збереження покриття проїзної частини автомобільних доріг загального користування області у 2017 році» запровадив у період тривалої спекотної погоди, при температурі повітря вище +28 С, обмеження руху автотранспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і осьовим навантаженням 7 тонн з 08 до 20 години. Службу автомобільних доріг в області зобов’язано встановити відповідні заборонні знаки.

Проте мають місце непоодинокі випадки порушення з боку водіїв транспортних засобів вимог та ігнорування зазначених дорожніх знаків. Голова ОДА звернувся з листом до начальника Головного управління Національної поліції в області Артура Мєрікова, щоб працівники його відомства забезпечили належний контроль за цією ситуацією.

Саме тому, очільник області й звертається до городян за допомогою.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica