незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Володимир Молчанов: «У виборчих списках треба впровадити антирейтинг»

Володимир Молчанов: «У виборчих списках треба впровадити антирейтинг»

Експерт ХОО КВУ Володимир Молчанов вважає, що виборці списки треба доповнити «антирейтингом», де виборці могли б відмічати тих кандидатів, які їм не подобаються.

Таку думку експерт висловив під час публічного діалогу “ВиБОРИ: нові правила”, що організувала в Херсоні громадська організація “Центр UA”.

«На мою думку, відкриті списки мають цікаву хибу – вони не враховують анти рейтинг. Є багато людей, які мають медіа підтримку, олігархи і т.д., які мають великий шанс пройти. Але виборці матимуть змогу також проголосувати проти них і сформувати  таким чином антирейтинг. Тобто це невеличке ускладнення додасть людині окрім голосу за партію і голосу за кандидата ще голос проти конкретного кандидата», - висловив свою думку Володимир Молчанов.

Щодо місцевих виборів, на думку експерта, мажоритарна система спотворює політичні погляди громадян.

«У пропорційну систему доцільно додати місцеві непартійні списки, але продумати механізми відповідальності цих списків. Тобто потрібно, щоб була жорстка програма, зареєстрована з певними вимогами до її наповнення, невиконання якої призведе до відкликання цих депутатів», - вважає пан Молчанов.

Повний відеозапис дискусії можна подивитися тут.

Нагадаємо, що зараз вибори до Верховної Ради відбуваються за змішаною системою: 225 депутатів за пропорційною системою+225 депутатів із мажоритарних округів. Така система має чимало негативних наслідків.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica