незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Правозахисники розповіли про ситуацію із внутрішньопереміщеними особами

Правозахисники розповіли про ситуацію із внутрішньопереміщеними особами

В Кризовому медіа центрі відбулася інформаційна сесія з представниками внутрішньо переміщених осіб за участі експертів Українського інституту з прав людини Жанни Лук'яненко та УГСПЛ Наталії Козаренко.
Фото Ірина Ухваріна, газета  

Це – одна із декількох зустрічей, запланованих для проведення у Сєвєродонецьку, Краматорську, Херсоні, Дніпропетровській та Харківській областях. Відбуваються вони за ініціативою ГО «Український інститут з прав людини» та за участі експертів Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) і підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).
Метою заходу було визначення пріоритетних питань як для внутрішньо переміщених осіб, так і для громад Херсонщини, до яких відбулось переміщення, пропозиції шляхів вирішення вказаних пріоритетів у життя, побудови ефективних адвокаційних компаній, пошуку механізмів безпосереднього включення внутрішньо переміщених осіб, активістів у законодавчий процес.
Експерти представили присутнім загальний огляд 15 зареєстрованих у парламенті протягом останніх чотирьох років законопроектів, покликаних забезпечити реалізацію прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, уражених конфліктом.

В ході обговорення Жанна Лук’яненко привернула увагу до загальних питань, що протягом тривалого часу залишаються невирішеними:
1. Відсутність житла у фондах органів місцевого самоврядування, що може бути надано внутрішньо переміщеним особам.
2. Факти припинення пенсійних виплат з підстав, що не передбачені законодавством, незаконні відмови відновити пенсійні виплати мешканцям Донбасу та кримчанам.
3. Нестача адміністративних процедур щодо взяття до уваги інформації, що міститься у документах, отриманих на окупованій території, для реєстрації актів цивільного стану, призначення пенсій, інших соціальних виплат.
4. Невирішеність питання щодо участі внутрішньо переміщених осіб у місцевих виборах.
5. Відсутність реальних механізмів інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica