незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Херсонці можуть контролювати прозорість коронавірусних закупівель через карту

Херсонці можуть контролювати прозорість коронавірусних закупівель через карту

Херсонці можуть контролювати прозорість коронавірусних закупівель через спеціальну Карту, яку створила громадська організація “Антикорупційний штаб”.
Згідно з їх даними,  на Херсонщині на медичні закупівлі для боротьби із короновірусом вже витрачено 80 млн грн. Наразі кількість випадків захворювань на Херсонщині  – 177 (станом на 25.05).

Мета створення цієї карти - перевірити наявність усіх необхідних медичних засобів будь-якого медичного закладу України.
Зокрема, на Херсонщині було закуплено на 80 млн грн. У порівнянні у сусідній області – Миколаївщині закуплено на подібну суму – 72 млн грн.

Найбільший замовник – Комунальне некомерційне підприємство "Херсонська обласна інфекційна лікарня ім.Г.І.Горбачевського" Херсонської обласної ради.

Дані Карти оновлюються в онлайн-режимі та охоплюються усю Україну.
Також, у разі, якщо лікарня стверджує, що тих чи інших засобів не має, кожен може перевірити це на карті або подати скаргу на сайті.

З Карти  також можна дізнатися:
- що і на яку суму закуповувала ваша лікарня;
- залишити скаргу щодо недостовірності інформації.
- наявність тих чи інших медикаментів чи медичних засобів.

Тому ГО “Антикорупційний штаб” закликає перевіряти закупівлі на Карті, щоб не оплачувати самостійно своє лікування! Пам’ятайте – лікування від COVID-19 має бути безкоштовним!
Карта доступна за посиланням: https://covid.shtab.net/

Додатково:
Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. ГО “Антикорупційний штаб” розробляє цифрові інструменти, які підвищують спроможність громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Метою Антикорупційного штабу є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення.
Проєкт фінансується за підтримки міжнародного фонду “Відродження”

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica