незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Як долати конфлікт: навчальний семінар для активу Присиваської громади

Як долати конфлікт: навчальний семінар для активу Присиваської громади

У Присиваській відбулася семінар-зустріч для представників місцевої влади та громадського активу. Тема – конфліктогенні ситуації  та напруження в громадах, виявленні під час досліджень Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень.

Попри чудову нормативну базу та якісну роботу місцевої влади, у громаді наявний ряд ситуацій, які можуть привести до конфліктів, наприклад, обговорення яка із шкіл громади може отримати статус опорної або різне бачення оптимізації медичної мережі тощо.
Експерти з Причорноморського центру презентували дослідження, яке показало високий рівень локального патріотизму внутрішніх громад. Учасники семінару погодились, що під час обговорень складних питань у своїх селах часто відбувалось заміщення «холодного розуму» емоціями. Забезпечення належного рівня комунікацій могло б зняти частину емоцій, які базувалися на незнанні всієї ситуації.

Таким чином, для Присиваської громади є запит щодо налагодження двосторонніх зв’язків між депутатським корпусом (представниками внутрішніх громад-сіл) та мешканцями цих внутрішніх громад-сіл.
Для цього, потрібен запуск механізму публічного звітування депутатів сільської ради перед виборцями громади, а також налагодження регулярного прийому виборців. Паралельно, буде створена ініціативна група, діяльність якої спрямована на контролі у досягненні мети та можливого спостереження за безконфліктним розподілом ресурсів у громаді.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у  межах проекту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається  з позицією Міжнародного фонду  «Відродження»




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica