незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Звичайна роль - особливий актор: незвична вистава. Анонс

Звичайна роль - особливий актор: незвична вистава. Анонс

31-го березня о 15.00  у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбудеться прем’єра інклюзивної  вистави «Задерикуватий півень» (за мотивами однойменного твору Б. Мельничука), який презентують громаді учасники інклюзивного театру  при бібліотеці «Звичайна роль - особливий актор» - повідомила координаторка проекту «Інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» Шестакова Оксана Миколаївна   

Цей проект вже третій рік поспіль діє на базі КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара»  Херсонської обласної ради.
До складу інклюзивної театральної  трупи входять діти-аутисти, діти з синдромом Дауна, діти з вадами слуху, з затримкою психічного розвитку (ЗПР).  Сьогодні  інклюзивний театр при бібліотеці працює у форматі – Open Space – відкритому просторі для всіх бажаючих, хто хочу спробувати себе у театральному мистецтві. Цей формат дозволив долучитися до проекту тим родинам, які виховують дітей з інвалідністю, але не є членами певних громадських організацій.
На сьогоднішній день  у реалізації цього проекту беруть участь 29 особливих дітей разом зі своїми батьками.
За словами  автора та керівника проєкту – заслуженого працівника культури, директора КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради – Коротун Надії Іванівни, головною метою проекту є  привернення  уваги громади  до проблем реалізації людей з особливими потребами, а також подолання стереотипів щодо місця сучасної бібліотеки у суспільстві.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica