незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Вибори-2014. На що очікувати виборцям у квітні?

Вибори-2014. На що очікувати виборцям у квітні?

Кандидати на пост Президента України

? Кандидати на пост Президента України до 9 квітня Внести до Центральної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу окружних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата). Цю дію може бути вчинено і уповноваженими представниками кандидатів на пост Президента України у Центральній виборчій комісії;
? Партія, яка висунула кандидата на пост Президента України, кандидат на пост Президента України повинні подати до Центральної виборчої комісії по одному примірнику кожного друкованого матеріалу передвиборної агітації не пізніше як на 7 день з дня виготовлення матеріалів.
? Кандидат на пост Президента України, довірена особа кандидата на пост Президента України в загальнодержавному або відповідному територіальному виборчому окрузі до 1 травня повинні внести до окружної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) звичайних та спеціальних виборчих дільниць (крім дільниць, утворених на судні, яке в день виборів перебуває у плаванні під Державним Прапором України, на полярній станції України)

Центральна виборча комісія

? Центральна виборча комісія до 9 квітня повинна опублікувати в газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр" перелік громадських організацій, яким надано дозвіл мати офіційних спостерігачів на виборах Президента України. Тому після цієї дати всі бажаючі, а. також, представники самих громадських організацій можуть ознайомитися з цим переліком.
? до 14 квітня Центральна виборча комісія своїм рішенням повинна утворити Окружні виборчі комісії, не пізніше наступного дня оприлюднити на своєму офіційному сайті рішення утворення окружних виборчих комісій, про їх склад, а також про зміни в їх складі. Після цього, у семиденний строк з дня утворення відповідні регіональні друковані засоби масової інформації повинні оприлюднити витяги із рішення про утворення окружних виборчих комісій, про їх склад, а також про зміни в їх складі (ту інформацію, що стосується певного регіону)

Окружні виборчі комісії


? Окружні виборчі комісії повинні провести своє перше засідання не пізніше ніж на другий день після утворення. Таким чином, засідання ОВК має відбутися не пізніше 16 квітня.
? Голова ОВК, а в разі його відсутності – заступник голови комісії не пізніш як на четвертий день після утворення ОВК повинні зробити подання державному реєстратору за місцем розташування окружної виборчої комісії копії відповідної постанови Центральної виборчої комісії про утворення комісії та заповненої реєстраційної картки встановленого зразка. За таким поданням державний реєстратор повинен зареєструвати ОВК у день надходження документів.
? районні адміністрації та виконавчі комітети міст обласного значення херсонської області повинні до 19 квітня внести подання до окружних виборчих комісій щодо утворення спеціальних виборчих дільниць, що існують на тимчасовій основі, а окружна виборча комісія повинна не пізніше 24 квітня утворити спеціальні виборчі дільниці, що існують на тимчасовій основі

Напомним, что выборы президента в Украине назначены на 25 мая 2014 года. 23 кандидата уже зарегистрировано, и они уже начали агитацию, в том числе и в районах.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica