незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Володимир Молчанов: Ми вже чотири місяці живемо в умовах дефолту, а опозиція лише тролить казначейство

Володимир Молчанов: Ми вже чотири місяці живемо в умовах дефолту, а опозиція лише тролить казначейство

Особливо радикальні забивають виконкоми дошками і розходяться хто куди.
Але жодного разу я не чув, щоб хоч хтось, від ультрамаринового регіонала, до найчервоночорнішого свободівця, прямо замінили слово "казначейство" на справжніх винуватців ситуації - т.зв. "Президента" Януковича (підписав фальсифікаторське збільшення дохідної частини бюджету і на таку ж суму, але цілком реальне - видаткової, влітку минулого року на свої "соціальні ініціативи"), прем'єра Азарова (розробив відповідний розбійницький законопроект) і депутатів з ПР і КПУ, що його проголосували.

Разом всі ці люди називаються владою, або режимом, а оскільки справа йде про злочин "шахрайство" (ну і спраді, в 2012 році, що непогано досить почався, спочатку вже було закладено надто оптимістичне зростання доходів бюджету на інфляцію і додатково 10% на просто так; знаючи азарівські методи, ніхто особливо не сумнівався - ті 10% з платників податків вони повитрясають. Але, коли план доходів в середині року з ледь виконаною за планом першою половиною, збільшили ще на 20%, тут вже і найоптимістичніші оптимісти погодились - таку данину навіть Азаров не збере, бо не можна відібрати у жертви більше, ніж вона має. Тобто, коли закон розробляли і приймали, цілком усвідомлювали, що він - фікція (це і є склад злочину); але про це не думали - головне перемогти на виборах. В результаті вибори вони програли, більшість коштів розікрали на округах, в кращому разі роздали у вигляді вітіної тисячі - а проблеми дістались не їм, а окупованій ними країні.
Причинно-наслідковий ланцюг, що доводить прямий зв’язок між тим законом і сучасним перманентним дефолтом держави по внутрішнім зобов’язанням (саме так називається те, що відбувається вже 4 місяці в країні, і це слово - друге після "режиму", яке сміливці з місцевого самоврядування всіляко уникають) простежується цілком прозоро.
Мери вперто не бачать прямої вини режиму, преса іноді боягузливо натякає на пустий бюджет, однак не цікавлячись, з якого дива він опустів. Годі чекати, що ті, хто напряму сидять на державній дотації, ризикнуть розтулити очі - але коли невдоволення нарешті (не пройшло воїстину і півроку) помітила опозиція, і навіть спробувала його очолити - ми помітили гру в заданому кимось мабуть з Банкової руслі - опозиція пікетує казначейство! Опозиція разом з мерами тролять казначеїв пустими пластиковими тарілками! Своєю сміливістю це мені нагадує анекдотичний плакат "долой прєзідєнта Рейгана!" на площі біля мавзолею в Москві в 1984, а своєю доцільністю - публічне побиття пограбованим власного спустошеного гаманця, ніби це гаманець, а не гопнік поруч в чомусь винен. Гопнік при цьому нахабно посміхається.
А почувши про необхідність засудити і вимагати від справжніх винуватців, відповідають - хай вони, казначеї, про те, хто вкрав, скажуть. Отак. самі боїмося, а вони хай скажуть. Але ж є у вас у всіх кишенькові та напівкишенькові газети, є радіо ОБК, є врешті не повязані, але готові до дружніх послуг публічні особи - тож застосуйте, панове мери і опозиція, головний мозок, і назвіть нарешті відомо-кого, чиє-ім'я-не-можна-називати: ВОЛ-ДЕ-МОРТ! Я-НУ-КО-ВИЧ!

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica