незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Колонки » Дементій Бєлий » Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців


На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події:
Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу.
Для довідки: Військовий округ в росії - це адміністративно-територіальна одиниця. Головні завдання у військових округах, серед інших, - координація військової підготовки, формування резервів, проведення мобілізації.
Подія друга. Розпочалася активна фаза пропагандистського шоу під назвою "дострокове голосування на "виборах " президента ереф".
Це "голосування" проходить під закликами "віддай свій голос"  "За Росію", "За світле майбутнє".
Російські пропагандисти навіть придумали щось на кшталт слогана "з посмішкою за Росію" й публікують фото херсонців, що голосують з обов'язковою посмішкою.
Мені здається, що люди зі приклеїними посмішками на фотографіях поки що не розуміють, що російсько-радянські військові із закликами "за Росію" та "за світле майбутнє" зазвичай відправляють людей на смерть у м'ясні штурми, а не влаштовують їм безкоштовні "свята". Й люди віддають потім за "це" не свій голос, а своє життя.
Так було завжди. Останній раз - на Донбасі у 2022 році. Передостанній - в 1943-1944 роках на тому ж лівому березі, де вони хапали всіх на щойно "визволених" від німецьких окупантів територіях та відправляли у штурмові роти, навіть без перевдягання у військову форму.
Тоді в Україні з'явилася страшна назва "чорнопіджачники", тобто нещасні, які були насильно мобілізовані й відразу направлені на смерть. Іноді навіть без зброї.
Й тепер, ми бачимо, що вже формально,  російська військова машина майже повністю готова для початку поповнення поки що живої сили з окупованих територій. Готова відправляти на смерть наших українських чоловіків.
Хлопці, якщо можете, тікайте з окупованих територій. Росіяни готують для вас неминучу смерть "за світле майбутнє".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica