незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Колонки » Дементій Бєлий » Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців


На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події:
Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу.
Для довідки: Військовий округ в росії - це адміністративно-територіальна одиниця. Головні завдання у військових округах, серед інших, - координація військової підготовки, формування резервів, проведення мобілізації.
Подія друга. Розпочалася активна фаза пропагандистського шоу під назвою "дострокове голосування на "виборах " президента ереф".
Це "голосування" проходить під закликами "віддай свій голос"  "За Росію", "За світле майбутнє".
Російські пропагандисти навіть придумали щось на кшталт слогана "з посмішкою за Росію" й публікують фото херсонців, що голосують з обов'язковою посмішкою.
Мені здається, що люди зі приклеїними посмішками на фотографіях поки що не розуміють, що російсько-радянські військові із закликами "за Росію" та "за світле майбутнє" зазвичай відправляють людей на смерть у м'ясні штурми, а не влаштовують їм безкоштовні "свята". Й люди віддають потім за "це" не свій голос, а своє життя.
Так було завжди. Останній раз - на Донбасі у 2022 році. Передостанній - в 1943-1944 роках на тому ж лівому березі, де вони хапали всіх на щойно "визволених" від німецьких окупантів територіях та відправляли у штурмові роти, навіть без перевдягання у військову форму.
Тоді в Україні з'явилася страшна назва "чорнопіджачники", тобто нещасні, які були насильно мобілізовані й відразу направлені на смерть. Іноді навіть без зброї.
Й тепер, ми бачимо, що вже формально,  російська військова машина майже повністю готова для початку поповнення поки що живої сили з окупованих територій. Готова відправляти на смерть наших українських чоловіків.
Хлопці, якщо можете, тікайте з окупованих територій. Росіяни готують для вас неминучу смерть "за світле майбутнє".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica