незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Бюджет без зайвої ейфорії

Бюджет без зайвої ейфорії

Кулуари бюджетної сесії 
Для уникнення зайвої ейфорії в Херсоні з приводу "прийняття вперше некорупційного бюджету" або навпаки, паніки про те, що новий бюджет супердерибанний, недарма не було громадських слухань.

Чи були рекомендації громадянського суспільства, і яка їх доля?

Злободенні, ті, що змінюються нескладними маніпуляціями з цифрами - більше враховані, ніж не враховані. Враховані на стадії остаточної підготовки документу. Жахливі і аморальні заявки чотирьох навколодепутатських КП анульовані, двох - зменшені, ще двох переоформлені на зворотню фінансову допомогу, тобто на короткостроковий безвідсотковий кредит.

Довгострокові рекомендації, які ми вперто повторюємо з року в рік - на 100% проігноровані як завжди повністю. Спортивні і ветеранські організації одержують бюджетне фінансування без конкурсів, в частині спорту це все більше перетворює херсон на місто опікуваних депутатами федерацій карате.

Капітальні видатки (автобуси, тролейбуси, будівництво систем очищення води) відбуваються не через профільні управління, а через КП, що збільшує корупційний ризик, а часто є ознакою неефективності управлінської схеми міста. Приклад Водоканалу, який хвацько взявся побудувати фільтрувальні станції на Шуменському, замість УКБ: "у нас є власні спеціалісти і з кошторисів, і з технаглядів, і з оформлення виконавчої документації, і з проектування". Стоп, шановні, якщо вони Є, то ви їх утримуєте незважаючи на відсутність у них наприклад цьогоріч, роботи. За рахунок тарифу на воду. І саме через такі утримання сторонніх до процесу водопостачання працівників, у вас не вистачає обігових коштів передплатити за електроенергію, і ви заразом просите грошей на допомогу.

Ще частину зауважень відкладено до процесу оформлення паспортів бюджетних програм. Наприклад, повалення дерев може оплачуватись через спецфонд, тобто вважатися капітальним ремонтом, лише в разі одночасної висадки там нових дерев, інакше це послуга. Але сума 1,5 мільйони оформлюється без тендеру на відомо якого псевдоактивіста

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica