незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Бюджет без зайвої ейфорії

Бюджет без зайвої ейфорії

Кулуари бюджетної сесії 
Для уникнення зайвої ейфорії в Херсоні з приводу "прийняття вперше некорупційного бюджету" або навпаки, паніки про те, що новий бюджет супердерибанний, недарма не було громадських слухань.

Чи були рекомендації громадянського суспільства, і яка їх доля?

Злободенні, ті, що змінюються нескладними маніпуляціями з цифрами - більше враховані, ніж не враховані. Враховані на стадії остаточної підготовки документу. Жахливі і аморальні заявки чотирьох навколодепутатських КП анульовані, двох - зменшені, ще двох переоформлені на зворотню фінансову допомогу, тобто на короткостроковий безвідсотковий кредит.

Довгострокові рекомендації, які ми вперто повторюємо з року в рік - на 100% проігноровані як завжди повністю. Спортивні і ветеранські організації одержують бюджетне фінансування без конкурсів, в частині спорту це все більше перетворює херсон на місто опікуваних депутатами федерацій карате.

Капітальні видатки (автобуси, тролейбуси, будівництво систем очищення води) відбуваються не через профільні управління, а через КП, що збільшує корупційний ризик, а часто є ознакою неефективності управлінської схеми міста. Приклад Водоканалу, який хвацько взявся побудувати фільтрувальні станції на Шуменському, замість УКБ: "у нас є власні спеціалісти і з кошторисів, і з технаглядів, і з оформлення виконавчої документації, і з проектування". Стоп, шановні, якщо вони Є, то ви їх утримуєте незважаючи на відсутність у них наприклад цьогоріч, роботи. За рахунок тарифу на воду. І саме через такі утримання сторонніх до процесу водопостачання працівників, у вас не вистачає обігових коштів передплатити за електроенергію, і ви заразом просите грошей на допомогу.

Ще частину зауважень відкладено до процесу оформлення паспортів бюджетних програм. Наприклад, повалення дерев може оплачуватись через спецфонд, тобто вважатися капітальним ремонтом, лише в разі одночасної висадки там нових дерев, інакше це послуга. Але сума 1,5 мільйони оформлюється без тендеру на відомо якого псевдоактивіста

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica