незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Херсонський Комітет виборців захищає права виборців!

Херсонський Комітет виборців захищає права виборців!

Вся процедура регулюється Порядком тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, затвердженим постановою ЦВК від 13 вересня 2012 року №893

На гарячу лінію ХОО КВУ надійшло звернення громадянина, заслуженого тренера України Савицького Віктора Миколайовича, який намагався подати до Відділу ведення ДРВ Суворовської районної у м. Херсоні ради заяву про зміну місця голосування, але йому відмовили навіть у прийнятті такої заяви.

Справа у тому, що його дружина зареєстрована в одному з районних центрів Херсонської області, але проживає і працює у м.Херсоні, де й хотіла проголосувати на президентських виборах. У понеділок 12 травня вона разом з чоловіком з’явилася до відділу ведення ДРВ з метою подати таку заяву. Працівниками цього відділу було відмовлено у наданні зразка заяви. У зв’язку з цим вони були вимушені шукати та роздруковувати його з інтернет-мережі, а подання заяви затягнулося до сьогоднішнього дня. Сьогодні дружина терміново від’їхала у справах, а заяву передала через чоловіка. Коли чоловік хотів подати заяву з додатками, що підтверджують роботу та проживання у м.Херсоні, у нього відмовилися приймати заяву, мотивуючи тим, що до заяви не додано довідки від ЖЕКу, що жінка проживає без реєстрації у м.Херсоні. Це було єдиним мотивом для відмови у прийнятті заяви.

Для з’ясування ситуації на місці виїхала мобільна група у складі керівника юридичної служби ХОО КВУ Олександра Токаленка та журналіста Катерини Пономаренко. Почувши пояснення чоловіка, представники ХОО КВУ намагалися довести керівникові відділу ведення ДРВ, що неприйняття заяви є незаконним, оскільки відповідно до положень вищезгаданих документів вони зобов’язані прийняти цю заяву. А вже по результатам розгляду задовольнити її, змінивши місце голосування виборця, чи відмовити у її задоволенні з підстав, визначених чинним законодавством. Але керівник Відділу ведення ДРВ Суворовської районної у м. Херсоні ради, як і його співробітники від спілкування з представниками ХОО КВУ відмовилися. На щастя, у ситуацію втрутився заступник голови Суворовської районної у м. Херсоні ради, який запропонував з’ясувати всі обставини в його кабінеті у присутності керівника Відділу ведення ДРВ (це виявилась молода дівчина, на фото). Після наших доводів, він погодився, що неприйняття заяви є протиправним, пообіцяв у ситуації розібратися і зробити відповідні «висновки».

Після розмови у кабінеті заяву від чоловіка прийняли без проблем та пообіцяли, що ситуація не повториться. Савицькому Віктору Михайловичу керівником юридичної служби ХОО КВУ було запропоновано допомогу у написанні скарги на бездіяльність керівника Відділу ведення ДРВ, але той відмовився, посилаючись на те, що керівник дуже молода і він не хотів би, щоб ця помилка стала на заваді у її подальшій кар’єрі.

Сьогодні Віктор Михайлович зателефонував в офіс ХОО КВУ, повідомив, що його заяву задовольнили та ще раз подякував колективу Комітету виборців за допомогу.

Але Херсонська обласна організація Комітету виборців України зі свого боку заявляє, що всі подібні ситуації фіксуються і у випадку виявлення системних порушень буде вжито всіх законних засобів для притягнення винних у порушенні прав виборців осіб до відповідальності.


Телефони гарячої лінії ХОО КВУ 32-50-26 та 066-100-81-91 

Керівник юридичної служби ХОО КВУ Олександр Токаленко

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica