незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » «Земельна» просвіта херсонців у березні: і козак, і депутат тепер знає про «АгроІнвест»

«Земельна» просвіта херсонців у березні: і козак, і депутат тепер знає про «АгроІнвест»

Проінформований – значить озброєний

Херсонський ЦВЮП провів у березні низку інформаційних зустрічей щодо співпраці з представниками місцевої влади, лідерами громад, представниками спілок власників земельних ділянок тощо:

• Проведено зустріч із селищним головою селища Антонівка (в межах м. Херсона) Олександром Нуделем, досягнуто домовленість про співпрацю з депутатами та активістами громади селища, заплановані колективні консультації на квітень на загальні теми, важливі для всього селища
• Проведено зустріч із сільським головою с. Музиківка Олександром Лейбзоном з пропозицією продовження співпраці, проведення в селищі просвітницьких та консультативних заходів по земельним питанням;
• Підготовка текстів Угоди про співпрацю із селищним головою селища Антонівка з керівником Асоціації сільських та селищних голів у Херсонській області Наталією Возаловською.
• Проведена зустрічі з помічником голови Цюрупинської районної ради (Херсонська область) Віктором Сиротою, досягнуто домовленість про сприяння з боку районної ради проведення просвітницьких та консультативних заходів в районі.

Селищні депутати сприйняли оголошення про ЦВЮП «на ура»

Також 28 березня Херсонський центр провів просвітницький семінар-презентацію з теми «Захист земельних прав мешканців селища Антонівка» у смт. Антонівка (в межах міста Херсона), вул. Будьонного, 48, а. Метою заходу була просвіта лідерів думки в селищі Антонівка (депутатів, громадських діячів) про діяльність Херсонського ЦВЮП та можливості захисту земельних прав мешканців селища.

 У заході взяли участь 26 чоловік, з них - 21 депутат та 5 представників Громадської ради селища, всі мешканці селища, жінок - 20, чоловіків – 6.

Регіональний менеджер проекту Агроінвест Олександр Мошнягул ознайомив присутніх з діяльністю Центру надання юридичної допомоги по земельним питанням в м. Херсоні, презентував та роздав просвітницькі матеріали, розповів депутатам, як вони можуть співпрацювати з ЦВЮП та допомагати своїм виборцям, презентував активістам громадськості селища про можливості захисту колективних земельних прав в нашому центрі.

Депутати та представники громадськості зацікавились діяльністю ЦВЮП, тому що до депутатів постійно звертаються виборці з земельними правовими питаннями, які депутати не можуть вирішити, тому що не є юристами. У раді працює 1 юрист за трудовою угодою, який і так перевантажений справами. Тому самі депутати раді будуть налагодити співпрацю по захисту прав їхніх виборців. Представники селищної Громадської ради попросили допомогти селищу у 2-х важливих питаннях, якими сьогодні займається селищна рада: виділення нової ділянки для розширення місцевого кладовища та створення селищного парку відпочинку.

Як результат плодотворної зустрічі, представники проекту домовились підписати Угоди про співпрацю із селищним головою та проведення колективної консультації із зазначених земельних питань в квітні.

Козаки Херсонщини дізналися про новації земельного законодавства

1 березня Каховський ЦВЮП провів у березні колективну консультацію з теми «Новації земельного законодавства та методи їх застосування в Каховському районі». для козаків Каховського Козачого Товариства. У заході взяли участь 40 козаків: з Каховки, Скадовська, Каховського та Скадовського районів. Кількість: 40 чол.

Нагадаємо, що на Півдні України функціонує програма ХОО КВУ та партнерів з Херсонської, Миколаївської та Одеської областей «Земельні права: консультування, правозахист та яскрава просвіта на півдні України». В рамках проекту функціонують 4 Центри юридичних послуг – Херсонський, Каховський (Херсонська область), Вознесенський (Миколаївська область), Татарбунарський (Одеська область). Юридична допомога надається безкоштовно сільським та міським жителям з земельних питань. Програма ХОО КВУ реалізується за підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги «Агроінвест в Україні» (USAID). 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica