незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Команда «Є-Data» запрошує на регіональні тренінг по відкритим даним 23 червня

Команда «Є-Data» запрошує на регіональні тренінг по відкритим даним 23 червня

Відповідно до закону України «Про відкритість використання публічних коштів», у 2015 році було створено портал e-data.gov.ua. Казначейський модуль сайту працює вже на 100%. Отже кожного дня будь-хто без будь-яких перешкод може подивитися державні платежі щодо використання бюджетних коштів.
Наразі e-data.gov.ua - найбільша відкрита офіційна база даних в Україні у сфері публічних фінансів, яка містить понад 50,5 млн. трансакцій на загальну суму більш ніж 3,2 трлн. грн. та 17 млн. договорів, актів і звітів.  
Іншими словами громадськість отримала безпрецедентний доступ до інформації про державні витрати, а отже можливість контролю за фінансовими діями урядовців. Провідні українські журналісти вже користуються e-data.gov.ua для виявлення, та розслідування фактів корупції.  
Для того, щоб активізувати цей процес по всій країні, команда «Є-Data» розпочала серію регіональних тренінгів. Позаду вже семінари в Рівне, Чернігові, Черкасах, Хмельницькому, Житомирі, Вінниці, Кропивницькому, Ужгороді. У червні «Є-Data» завітає до Дніпра, Чернівців, Івано-Франківська, Херсона, Миколаєва, Дрогобича, у липні Полтава, Суми, Харків, Одесса.
В Херсоні тренінг відбудеться 23 червня о 16:00 за адресою вул. Ярослава Мудрого 7.
У програмі семінарів:
1. Що таке відкриті дані.
2. Ситуація з open data в світі та Україні. Як нашій країні вдалося піднятися до 24 місця за рівнем розвитку відкритих даних Global Open Data Index.
3. Які існують e-інструменти контроля за владою (портал e-data.gov.ua, «Пошуково-аналітична система 007»,  Телеграм-Бот 007 та ін..), та як ними користуватися.
4. Розгляд кейсів - журналістських розслідувань, що відбулися за допомогою відкритих даних.  
5. Презентація  четвертого «Регулярного національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування», та другого е-Хакатону, що відбудеться в рамках конкурсу.

До семінарів запрошуються журналісти та громадські активісти. Участь безкоштовна.
Партнери: Міжнародний фонд «Відродження»

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica