незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Якими методами користуються херсонські громадські організації?

Якими методами користуються херсонські громадські організації?

методи роботи громадських організацій 

Херсонські громадські організації вважають найефективнішими методами роботи масові заходи (71, 8%), тренінги, консультації та іншу освітню діяльність (67, 1%), а також поширення інформації, вплив на суспільну думку (66,8 %).

Ці дані були отримані під час дослідження стану громадянського суспільства в Херсонській області, яке провела Компанія «Active-group» за замовлення Херсонської державної обласної адміністрації.  Дослідження складалося з трьох етапів: – контент-аналіз публікацій в херсонських медіа (як міських, так і обласних), проведення фокус-групових дискусій з представниками громадянського суспільства області та кількісного дослідження.

Як зауважив на круглому столі в Кризовому медіа-центрі.Херсон засновник «Active-group», політолог Андрій Єременко, Масові заходи – метод, який називають найчастіше. Проте, назвати його найвпливовішим засобом – практично неможливо, оскільки відбуваються такі заходи рідко, а залучення до них «простих людей» буває дуже різним. В тому числі і абсолютно невдалим.

Тренінги та різноманітні освітні заходи – результат з одного боку, багаторічної політики фондів, які активно підтримували саме навчальні заходи. З іншого – об’єктивної потреби ГО в кваліфікованих кадрах

Поширення інформації можна назвати основним методом, в той час, як основний продукт ГО з позиції медіа – це текст (запис у блозі чи стаття).

Взаємодію із владою (адміністрацію чи депутатами) назвали понад 50% опитаних. Проте, за якісними дослідженнями, переважає протестна взаємодія (владу і депутатів сприймають як ворогів).

Хоча в якості методу діяльності «участь у політичному житті» назвали лише третина респондентів, співпрацю із депутатами назвали більше 58% опитаних.

Про збір «благодійних пожертв» заявили лише 18% респондентів. Якщо врахувати, що не всі з них  реально опікуються таким збором, можна стверджувати, що у 90% ГО джерела фінансування інші. Часто – за межами області.

Повну презентацію результатів соціологічного дослідження можна скачати за посиланням:  https://goo.gl/uvW9m9

Посилання на відео трансляції:

перша частина: https://goo.gl/GQS6Lj

друга частина: https://goo.gl/GVrHHZ

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica