незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Херсонські громадські активісти оцінюють досвід співпраці з органами влади на трійку

Херсонські громадські активісти оцінюють досвід співпраці з органами влади на трійку

Співпраця херсонських громадських організацій із владою 
Як показали результати дослідження стану громадянського суспільства в Херсоні, яке провела компанія «Active-group» за замовленням Херсонської державної обласної адміністрації, середньозважена оцінка досвіду співпраці з органами влади у представників громадськості 3,46.
Про це розповів засновник компанії «Active-group», яка проводила дослідження, політолог Андрій Єременко під час презентації дослідження. Дослідження складалося з трьох етапів: – контент-аналіз публікацій в херсонських медіа (як міських, так і обласних), проведення фокус-групових дискусій з представниками громадянського суспільства області та кількісного дослідження.
На питання «Як часто персонал або волонтери вашої організації контактують (формально чи неформально) із державними структурами від імені інститутів громадянського суспільства (ІГС)?», 41,2% опитуваних відповіли, що вони в постійному контакті, 32,9% - нерегулярно, 12,9% - щомісяця, 10,6% - щодня або щотижня, а по 1,2% взагалі відповіли «щорічно» або «ніколи».
 Практично всі, хто відповіли на запитання, говорять про співпрацю із владою. ПРОТЕ, є велика кількість організацій, які відмовились від відповіді. Імовірно, ці організації із владою НЕ співпрацюють.
Найкраще працюють із громадськими організаціями, за результатами дослідження, окремі депутати місцевої ради (54,8%), окремі структурні підрозділи (42,5%), міська рада (35,7%). Але водночас міська рада лідирує й у відповідях на питання «Який орган влади найгірше працює із громадськими організаціями?» (29,8%) разом з обласною адміністрацією (28,5%) та центральними органами влади (27,4%).
Представники херсонських ІГС вважають, що найскладніше працювати з міською радою (16,9%), Херсонською ОДА (10,8%) та з управлінням соціального захисту (7,7%). Низка органів влади не потрапила у даний перелік (або потрапила із мінімальними результатами) через те, що з ними в принципі не співпрацюють, акцентував Андрій Єременко.
Легкість співпраці з органами влади за п’ятибальною шкалою учасники опитування оцінили менше, ніж на 3. Середньозважена оцінка 2,81% - по обласним органам влади і 2,70% - по міським органам влади. Співпраця з обласними органами влади оцінюється трохи краще, аніж з міськими. Причому різниця, нехай і не принципова, помітна по всіх оцінках.
На питання «Що найбільше заважає вашій організації співпрацювати з органами влади?» та «Що найбільше заважає громадським організаціям загалом співпрацювати з органами влади?» більшість опитуваних представників херсонської громадськості відповіли нерозуміння корисності такої співпраці з боку владних структур (60,0% та відповідно 61,2%).
Серед форм взаємодії та підтримки з боку органів влади частіше громадські організації отримували участь представника влади у заходах (67,6%), але хотіли б отримати проведення спільних заходів (51,8%).
Повну презентацію результатів соціологічного дослідження можна скачати за посиланням: https://goo.gl/uvW9m9
Посилання на відео трансляції:
перша частина: https://goo.gl/GQS6Lj
друга частина: https://goo.gl/GVrHHZ

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica