незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Херсонський міський голова не виконав обіцянку - IGOV

Херсонський міський голова не виконав обіцянку - IGOV

Заява IGOV
Херсонський міський голова не виконав власної обіцянки та не створив робочої групи по впровадженню електронних послуг в роботі відділу реєстрації місця проживання. З такою заявою виступили вчора організатори акції «Херсон, вмикай iGov!». А це означає, що проблеми херсонців при зміні місця реєстрації будуть продовжуватися. 

"Що ж, ось і сплив тижневий термін від дня проведення акції «Херсон, вмикай iGov!» - йдеться в заяві, що розміщена на сторінці "Порталу державних послуг. Херсон"

Саме такий строк Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко відводив підлеглим на утворення робочої групи та спільної з активістами підготовки пропозицій для запровадження електронних послуг в роботі відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб.
Нагадаємо, таке доручення мер публічно зробив 18 вересня під час зустрічі з організаторами акції «Херсон, вмикай iGov!» та керівницею зазначеного відділу.
З того часу до учасників акції, представників проекту iGov ніхто від міської влади так і не звернувся. Повне ігнорування.
Невже знову у керівництва міста не вистачить політичної волі та прагнення служити громаді, щоб позбавити херсонців принизливих черг і корупційних загроз?!
Невже владу влаштовує той безлад, який панує в роботі відділу реєстрації?!"

18 вересня активісти Руху розвитку ОСББ, місцеві активісти та представники IGOV провели акцію "Херсон, вмикай IGOV" із вимогою впровадити електронну послугу при реєстрації або зміні місця проживання фізичних осіб в Херсоні. На сьогодні цією послугою опікується окремий відділ Херсонському міськвиконкому, де кожного дня збираються нескінченні черги городян. Херсонці або записуються в "електронну" чергу на кілька місяців вперед, або намагаються проникнути в кабінети до чиновників. Й ця проблема багато місяців не вирішується жодним чином. 
 
Активісти зібрали в день міста Херсону більше 240 підписів городян із вимогою перевести цю послугу в "електронний формат" та 18 вересня провели вуличну акцію й зустрілися із міським головою.

"Хочемо змінити ситуацію по режиму та систему роботи відділу реєстраці місця проживання фізичних осіб" - розповіла про мету акцію Ірина Зоря, керівник Руху розвитку ОСББ (дивися відео)


Організатори акції впевнені, що вирішити незадовільну роботу відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб міськради можна через впровадженя онлайн-системи iGov. Це, на їхню думку, простий і невитратний для міського бюджету вихід – запуск електронної системи послуг iGov (https://igov.org.ua/). Її запровадження дозволяє спростити бюрократичні процедури, ліквідувати черги і зробити мінімальним спілкування городян з чиновниками, позбавивши останніх корупційних спокус. Ця Інтернет-платформа вже успішно функціонує в інших регіонах країни. Лише у Дніпропетровській області завдяки їй більше 6-ти тисяч осіб змогли пройти реєстрацію місця проживання. Більше року тому з ініціативи херсонських волонтерів iGov у відділі реєстрації місця проживання фізичних осіб відбулося тестування цілого комплексу вкрай актуальних Інтернет-послуг, які б дозволили зробити роботу цього органу ефективним і комфортним для городян. 

Володимир Миколаєнко тоді пообіцяв за тиждень створити ініціативну групу, куди увійдуть представники міської ради та громадськості та напрацюють пропозиції стосовно спрощення системи надання електронних послуг, що стосуються відділу реєстрації місця проживання. 
Відповідне доручення було надане ще 18 вересня повідомив ПІК з посиланням на офіційний сайт мерії. За словами начальника відділу реєстрації місця проживання Світлани Беседіної, наразі проводиться тендер на придбання ліцензійного програмного забезпечення, яке дасть можливість прийняти усю картотеку міста, створити адресний реєстр, підключити туди всі соціальні і комунальні служби, які займаються оформленням субсидії тощо. 
З таким програмним забезпеченням працюють у Вінниці, Миколаєві, Одесі. 
IGov, зазначає Світлана Беседіна, свого часу не вдалося запровадити через брак співробітників у відділі. «IGov у нашому випадку працює за принципом: херсонці надають скан-копії необхідних документів, відправляють їх співробітнику відділу реєстрації. Спеціаліст перевіряє документи і, за умови, якщо пакет документів повний, херсонці отримують талон і все одно приходять на прийом до відділу. Ці програми можуть працювати паралельно, але вони в жодному разі не дублюються», - додає Світлана Беседіна. 
IGov на сьогоднішній день у напрямку надання послуг зняття та реєстрації місця проживання фізичних осіб працює переважно у невеликих населених пунктах: смт Благодатне (Волинська обл.), смт Царичанка, м.Тернівка (Дніпропетровська обл.), м.Боярка (Київська обл.), м.Лозовій (Харківська обл.), м.Голій Пристані, м.Каховці, м.Новій Каховці (Херсонська обл.), йдеться у повідомленні мерії. 


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica