незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » У Херсоні бюджетна підтримка «особливих мешканців» стала більш прозора

У Херсоні бюджетна підтримка «особливих мешканців» стала більш прозора

За Рекомендацією громадського моніторингу у місті знайшлись 21 млн. грн. для покупки 4-х низькопільних тролейбусів та 149 800 грн. на облаштування 12 пандусів житлових будинків згідно проектів, що рекомендовано громадськими обговореннями.

Приклади 2-х пандусів: https://www.0552.ua/news/2149440/u-hersoni-vstanovili-novi-pandusi.

Розуміння, комфорт і безпеку «особливих мешканців» м. Херсону —Це стане можливим якщо послідовно громадськості мотивувати та контролювати зміст і відповідність виконання показники цільових і бюджетних програм!

Саме це довела на на міжобласному семінарі для місцевих і посадовців громадськості Миколаївщини представників Херсонщини  аналітик ГО «Центр сприяння інформаційним технологіям ім. Стіва Джобса» Евгенія Вірлич презентував  згадані основні успіхи адвокаційного моніторингового проекту на тему «Підвищення обізнаності громади щодо забезпечення потреб осіб із інвалідністю».

Так пані Євгенія прокоментували результати проекту:

«…Протягом січня-травня 2018 року ми провели аналіз діючих цільових програм Херсонської міської на предмет забезпечення доступності інфраструктури для осіб із інвалідністю, моніторинг планування та витрат коштів міського бюджету за даними програмами у 2016 – 2017 рр. та максимальне інформування про результати дослідження депутатів Херсонської міської ради та громадськості.

Наш моніторинг виявив, що проблеми «маломобільних мешканців» – одне з найбільш болючих у місті. Особливо гострою є проблема низького рівня забезпеченості інфраструктури визнали учасники серій фокус-груп за участю психологів, людей із інвалідністю, працівників центрів соціальних служб та працівника поліції. Херсонці психологічно не готові до співпраці заради подолання перешкод для маломобільних осіб. Докладніше — Презентація; Інформаційні запити та відповіді; Аналітична записка дослідженя проекту.

Але нас почули ЗМІ. Після травневої презентації вийшли 12 матеріалів 2 — телебачення, 1 — радіо, 9 — в інтернет-ЗМІ.

В ході проекту ми об’єднали для вирішення нагальної проблеми облаштування інфраструктури Херсона для людей з особливими потребами коло однодумців і ждади продовжемо просування рекомендацій моніторингу. Партнери по коаліції: ГО “Центр реабілітацій сімей та дітей з інвалідними захворюваннями «Софія», Міський гуманітарний центр по роботі з ВПО, Центр соціальний служб для сім’ї, дітей та молоді м. Херсона та аналогічний обласний центр.

Так завдяки спільним зусиллям рекомендації моніторингу і почули місцеві посадовці і члени міськвиконкому Херсону…». А саме:

Вперше у паспортах бюджетних програм а 2018 р. є 149 800 грн. на облаштування пандусів житлових будинків у паспорті бюджетної програми  передбачено у 2018 році ( ГРБК- Департамент ЖКГ);

За результатами громадських консультацій щодо конструкції та приоритетних міст розміщення міськвиконком 12.06.18 прийняв рішення щодо розміщення пандусів за 12 адресами  https://grivna.ks.ua/news/v-12-mnogoetazhnyh-zhilyh-domah-hersona-ustanovyat-pandusy-%E2%80%93-tam-ih-ochen-zhdut ;

. Поліція надає оперативну інформацію щодо встановлення пандусів та інших умов для людей з інвалідністю;

Спільно з Департаментом ЖКГ та Управлінням соціальної політики розробляється:

проект міської програми доступності для осіб із особливими потребами (маломобільних осіб) до інфраструктури міста. Проведено 3 засідання;

Пропозиції щодо внесення змін до цільових  бюджетних програм по:

1) ремонту і встановленню світлофорів виключно зі звуковим супроводженням;

2) монтажу пандусів у житлових будинках та комунальних закладах міської ради;

3) закупівлі комунального транспорту виключно із низьким рівнем підлоги та звуковими сигналами для людей із вадами зору.

За рекомендацііями моніторингу у паспорті бюджетной програмі 2018 запланована  закупівля 4 низькопільних тролейбусів КП «Херсонелектротранс» на суму 21 млн грн. На 2.10.18 р. здійснено 70% попередньої оплати за закупівлю чотирьох тролейбусів з низькою підлогою (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-06-11-000714-b).

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за матеріалами ГО «Центр сприяння інформаційним технологіям ім. Стіва Джобса

_________________________________________________________________________

Діяльність здійсненено в рамках проекту ГО «Центр сприяння інформаційним технологіям ім. Стіва Джобса» на тему: «Підвищення обізнаності громади щодо забезпечення потреб осіб із інвалідністю», що реалізовано за підтримки ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (англ. NED).

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica