незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Послугами IGOV у відділі реєстрації місця проживання скористалося 863 херсонця

Послугами IGOV у відділі реєстрації місця проживання скористалося 863 херсонця

Звіт за послуги IGOV 
Вже другий місяць поспіль херсонці можуть зареєструватися через систему iGov для отримання довідок у Херсонському відділі реєстрації місця проживання. Всі ми прекрасно знаємо про той кошмар, що діється навколо отримання цих довідок. Про те, що там працюють дуже мало чиновників, що люди займають чергу з ночі, що не можуть потрапити чесним шляхом, бо треба чекати дуже довго. Що нечесним шляхом потрапити можна. Й навіть ціни відомі. Все це вже не перший рік обговорюється херсонцями.
У ситуацію навіть втрутився голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.
Для часткового вирішення ситуації долучилися й команда електронних сервісів IGOV. Й вже другий місяць надають можливість херсонцям записатися у чергу за допомоги свого сервісу через Інтернет. Для нашого міста ця стандартна процедура виявилася великою перемогою.

Вчора команда IGOV прозвітувала про два місяця своєї роботи. Публікуємо відомості, які були надані координатором Проекту iGov в м. Херсоні та Херсонській області Павлом Куликом:

"Здавалося б, зовсім недавно ми повідомляли про результати першого місяця роботи iGov, а вже промайнув ще один.
Що ж він продемонстрував?
А те, що херсонці починають активніше використовувати iGov!
Але про все по порядку.
Отже.
Вісімсот шістдесят три. Саме стільки містян вже скористалися iGov.
Найбільш затребуваними ними залишаються електронні сервіси стосовно отримання довідки про реєстрацію місця проживання (для оформлення ID-картки). Станом на 4 листопада відповідні онлайн-заявки подали 300 городян, тоді як місяць тому їх було лише 125.
Наступною за популярністю стала Інтернет-послуга, пов’язана з реєстрацією місця проживання особи (із опцією одночасного зняття з реєстрації з попереднього місця). На даний час нею скористалися 235 херсонців (це удвічі більше ніж на початок жовтня).
Стрімке зростання кількості городян, які надали перевагу електронним сервісам, відбувається і за іншими чотирма послугами від iGov, що надаються у херсонському відділі реєстрації місця проживання.
Для нашої команди – це свідчення тому, що рухаємося у правильному напрямку.
Дякуємо усім, хто скористався порталом iGov, поінформував про нього інших, залишив свій відгук або оцінку!"

А ми нагадаємо, що через iGov можна отримати такі послуги, пов’язані з «пропискою»-«випискою»:
- довідка про реєстрацію місця проживання (для отримання ID-картки) https://igov.gov.ua/service/24/general;
- реєстрація місця проживання особи (із опцією одночасного зняття з реєстрації з попереднього місця) https://igov.gov.ua/service/29/general);
- зняття з реєстрації місця проживання дитини до чотирнадцяти років (https://igov.gov.ua/service/185/general);
- зняття з реєстрації місця проживання особи (https://igov.gov.ua/service/26/general);
- реєстрації місця проживання дитини до чотирнадцяти років (зняття з реєстрації місця проживання особи у зв'язку зі смертю (https://igov.gov.ua/service/144/general).

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica