незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » ОДА звітує в рамках "Великого будівництва" про ремонт доріг місцевого значення

ОДА звітує в рамках "Великого будівництва" про ремонт доріг місцевого значення

В Херсонській обласній державній адміністрації відзвітували про завершення ремонту 19 доріг загального користування місцевого значення та комунальної власності, ремонт яких вівся в рамках проєкту "Велике будівництво". Всі об'єкти позначені на "Мапі завершених ремонтних робіт".
В ОДА повідомляється, що станом на 25 травня в Херсонській області триває ремонт 16 доріг. Завершено роботи — ще на 19.

Нагадаємо, що «Велике будівництво» анонсували ще восени. Це спільний проект Президента та Уряду, мета якого — побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні.

Проект втілюватиметься на бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.
2 березня на понад 300 об’єктах одночасно почалися будівельні роботи. Це був урочистий  старт національного проекту «Велике будівництво» — масштабної розбудови інфраструктури України. 

«У планах протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг. Роботу вже почали на понад 300 об’єктах. Очікуємо, що всі плани будуть втілені вже до кінця цього року. Стартуємо рано, усі ресурси — організаційні та фінансові — для цього є», — повідомив на брифінгу тодішній Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він додав, що завдяки цьому проекту Уряд створить 150 000 нових робочих місць.

Після уважного вивчення мапи ремонту в рамках "Великого будівництва" виникає питання: а який стосунок має зазначені об'єкти до "масштабної розбудови інфраструктури України"? 

Із загальноукраїнською Мапою можна ознайомитися за посиланням



Чи поточний ремонт вулиці Покровської в смт Горностаївка або капітальний ремонт провулка Харченка в смт Білозерка чи ремонт вулиці Введенської від вулиці Кості Гордієнка до вулиці Різдвяна в місті Бериславі та шістнадцяти інших ремонтів не проводився б без "Великого будівництва"? З якого часу місцевий бюджет фінансує загальноукраїнські національні проєкти?
Й риторичне питання: куди котиться цей світ в добу тотального популізму?


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica