незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Досвід, що вартий осмислення

Досвід, що вартий осмислення

Побувавши в Чернігові – я скористався нагодою побувати на унікальному підприємстві «COLLAR». Було несподіваним там зустрітися зі своїм давнім знайомим Ігорем Андрійченко, який нашій делегації презентував підприємство «COLLAR» та його продукцію для домашніх тварин (амуніція, іграшки, тренувальне знаряддя та одяг).

На прохідній ми познайомилися з Лілу, дружелюбною собакою, яку ми одразу полюбили, і кожний з нас побажав залишити згадку про Лілу, присвятив час селфі з нею.

Лілу - собака власника компанії, ми одразу знайшли з нею спільну мову, як і сотні діточок, з якими вона дружить і якій вони радіють, посміхаються, без страху обіймають її, а в результаті починають краще говорити, рухатися, ділитися емоціями.

Ігор Андрійченко розповів нам, що компанія COLLAR працює в Чернігові з 1995 року. Підприємство було створено з нуля, а поштовхом послужило те, що батько для собаки сина зробив амуніцію. Вона сподобалась друзям і в них несподівано з’явились замовлення та ідея бізнес проекту, який перетворився в унікальне інноваційне підприємство, яке скоро (14 грудня) буде святкувати свій ювілей – чверть століття. Місією підприємства є - робити щасливими людей і тварин.

 
Що мені подобається в цій історії – так це те, що підприємство створено з нуля, на новій ресурсній базі і мабуть унікальній ідеї, яку ніхто не брався реалізувати, а у засновників батька та синів Синиць «зрослося».

На підприємстві працює близько 500 осіб, тому його за таким показником можна віднести до середніх, але воно має розгалужену географію збуту. Продукція  «COLLAR» експортується у 60 країн світу. Тому по цьому показнику – підприємство можна віднести до «відмінників» з маркетингу. Маркетологи «COLLAR» придумують різні цікавинки, які провокують інтерес до продукції підприємства. Наприклад, найбільший у світі нашийник для пса (довжиною понад 6 метрів і вагою понад 40 кг), який виготовили саме в Чернігові.
Але справжньою фішкою  - є чемпіонати з Дог Пуллер, які проходять у десятках країн світу, починаючи від Японїї до Канади. Проводяться навіть чемпіонати світу! Я поясню: «PULLER» - це кільця різного діаметру, якими бавляться собаки.
На підприємстві постійно впроваджують щось нове. Розробкою новинок займається ціла лабораторія інноваційних продуктів, на якій панує творча атмосфера. Цей напрямок очолює Анастасія Кузьменко. Нам показали  де працюють творці креативних ідей підприємства. Я пожартував, що їм не вистачає напрямку BDSM - продукції, тому що якість їх продукції задовольнить вимоги самих просунутих клієнтів.

 

Як економіста, а в минулому викладача курсу «Організація виробництва», мене зацікавила система контролю за якістю продукції. Виявляється, що контроль в них горизонтальний, тобто виготовлення продукції йде по ланцюгу, і в роботу наступним виконавцем не буде взятий полуфабрикат виробу, якщо він буде з браком. Тому брак майже виключений. Його порядок такий, що ним можна знехтувати для статистики.
На «COLLAR» пишаються тим, що їм вдалося застосувати на підприємстві принципи системи управління, мотивації персоналу Кайдзен. Це дозволило провести глобальний ребрендінг ТМ WAUDOG.
Кайдзен (Kaizen) - ключова концепція менеджменту. Це японська філософія, система з фокусом на безперервному вдосконаленні всіх виробничих процесів, нашого способу життя і всіх аспектів життя.
Kai (change) зміни, зміни
Zen (good) на краще
«Кайдзен» в бізнесі - це постійне прагнення до вдосконалення всього, що робиться, в сферах виробництва, продажу, управління. У процесі поліпшення беруть участь всі - і директор, і рядовий співробітник. Центральна ідея - без вдосконалення в компанії не повинно проходити ні дня. Мета кайдзен - виробництво без втрат (бережливе виробництво).

Сучасне визначення кайдзен:
Everyday improvement (постійні щоденні поліпшення);
Everybody improvement (поліпшення всіх і кожного);
Everywhere improvement (повсюдно);
From small incremental improvement to dramatic strategic improvement (від невеликих послідовних удосконалень до істотних стратегічних поліпшень).
 

Журналісти бажали знати рівень заробітної плати робітників. Але відповідь отримали в тій формі, що вона достатня, щоб мотивувати людей та створювати конкурс на отримання роботи і не шукати кращої долі закордоном.
Окрім того ще один важливий секрет успіху компанії – соціальна відповідальність бізнесу. Зокрема, стадіон «Чернігів-арена» був збудований коштом COLLAR Company. За ініціативою власника COLLAR Company Юрія Синиці в Чернигові працює спортивна школа, в якій займаються 160 дітей.
Так народжуються корпоративні легенди, а на основі їх створюються традиції.


Юрій ЖИТНЯК (оглядач, аналітик)

Матеріал створений на основі "Прес-туру», який відбувся у рамках проекту “Сучасні регіональні медіа – запорука якості у медіакомпетентній демократичній Україні”, який реалізує Український кризовий медіа-центр за фінансової підтримки Міністерства іноземних справ Норвегії в особі Посольства Королівства Норвегії в Києві"


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica