незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Які фільми покажуть сьогодні на Docudays UA

Які фільми покажуть сьогодні на Docudays UA

Як ми вже писали, З 5 по 11 грудня Херсонщина прийматиме 13-ий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Сьогодні в програмі фільми «Остап», «Крим SOS», «Канцелярська сотня», «Мова», «Українські шерифи». Нижче ви знайдете анотацію кожного з них.

"Крим SOS"

У перший день російської окупації півострова кримські активісти створили сторінку з такою назвою у Facebook, щоб надавати оперативну та перевірену інформацію про ситуацію в Криму. Нині Крим SOS надає екстрену гуманітарну, правову, психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, бореться за повернення Криму Україні.


"Канцелярська сотня"

Втікаючи з країни, президент Віктор Янукович намагався знищити всі свідчення про корупційну діяльність свого уряду. Щоб врятувати утоплені, порізані, обгорілі документи й притягнути до відповідальності злочинців при владі, журналісти та волонтери організували Канцелярську сотню, яка з найдрібніших клаптиків зо дня в день складає повноцінні докази злочинів.


"Мова"

На Сході й Півдні України багато людей не володіють українською мовою. Активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочих, а також привозять у міста й містечка книжкові ярмарки, музичні гурти, проводять зустрічі з письменниками.


"Остап"

Фільм про двох братів: один із них у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться. РЕЖИСЕР ТАРАС ДРОНЬ


"Українські шерифи"

Неначе птах, в’ється у повітрі невеличкий український прапор, прикріплений до автомобіля двох «шерифів», обраних громадою села на півдні України.


Шерифи рятують жінку від анаконди, вселяють бездомного Колю в порожню хату – щоб він, нарешті, став людиною, вберігають неписьменного Індіанця від неминучого арешту.


Непроглядні зимові тумани. На сході країни йде війна. Чоловікам приходять повістки в армію. Діти пишуть листи воїнам і збирають передачі з консерваціями й теплими шкарпетками. У селі з’являється сепаратист.


Країна для цих людей – це їхнє село.


Настає весна – і життя буяє з новою силою. Шерифи фарбують в золотий колір пам’ятник радянському солдату – переможцеві війни попередньої. Навесні вони за традицією святкують День перемоги, хоча до перемоги в цій війні ще дуже далеко.

ВИРОБНИЦТВО

VFS Films, Lapu street 17, Riga, Latvia, LV1002, +37167503588, vfs@vfs.lv, www.vfs.lv

ДИСТРИБУЦІЯ

Taskovski Films, 19-21 Christopher Street, London, EC2A 2B, UK, +447562977143, sales@taskovski¬lms.com, www.taskovski¬lms.com

НАГОРОДИ

2015 – Спеціальний приз журі за повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA)


РЕЖИСЕР

РОМАН БОНДАРЧУК

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica